Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пригожин визнав, що заявлені Путіним "цілі СВО" провалено
commentss НОВИНИ Всі новини

Пригожин визнав, що заявлені Путіним "цілі СВО" провалено

За словами Пригожина, дві ключові цілі злочинної війни обернулися до Росії не просто провалом, а спрацювали навпаки

24 травня 2023, 08:07
Поділіться публікацією:

Повномасштабна війна Росії проти України зробила українців найвідомішою нацією у світі. Парадоксально, але Кремль зібрався "демілітаризувати" Україну, натомість мілітаризував її найкращим озброєнням світу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю одному з російських пропагандистів заявив ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин.

Пригожин визнав, що заявлені Путіним "цілі СВО" провалено

Євген Пригожин. Фото: з відкритих джерел

Ватажок вагнерівців нагадав, що спочатку ключовими цілями так званої СВО називалися денацифікація та демілітаризація України, але за фактом все вийшло навпаки. Росія своєю агресією досягла того. Що Україна стала найвідомішою країною у світі, про українців сьогодні знають та говорять практично у всіх куточках планети.

Щодо демілітаризації, то Україна суттєво зміцнила свою армію і сьогодні практично не має рівних у всьому світі.

"Якщо вони (ред. – українці) мали на початок спецоперації умовно 500 танків, тепер вони мають п'ять тисяч. Якщо воювати тоді вміло 20 тисяч бійців, то тепер 400 тисяч. Як ми її "демілітаризували"? Тепер ми навпаки-хрін знає як – мілітаризували Україну", – обурився Пригожин.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що росіяни не відмовилися від своєї ідеї посилювати просування на Донбасі, оскільки до району Бахмута перекидається дуже багато їхніх військ. При цьому, згідно з даними Міноборони України, ЗСУ продовжують наступ навколо міста, у самому Бахмуті продовжує атакувати ПВК "Вагнер". Паралельно з цим розгортається дивна історія довкола ватажка цієї ПВК – Євгена Пригожина, якого, за деякими даними, Кремль намагається виставити зрадником. Про що говорить зараз навколо Бахмута і Пригожина – у військовому, політичному та інформаційному сенсі? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини