Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пригожин розповів про «тактику слона», яку він використав у Соледарі
commentss НОВИНИ Всі новини

Пригожин розповів про «тактику слона», яку він використав у Соледарі

Пригожин приїхав на фронт де показав командира, який нібито захопив Соледар. Під час розмови росіянин розповів про те, як йому це нібито вдалося.

21 січня 2023, 19:35 comments4460
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Власник групи "Вагнера", яка використовує найманців для війни в Україні, Євген Пригожин розповів про військову "тактику слона", за якою росіяни нібито змогли захопити Соледар. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання видання "Фокус".

Пригожин розповів про «тактику слона», яку він використав у Соледарі

Власник ПВК Вагнер Євген Пригожин. Фото з відкритих джерел

Російський бізнесмен Євген Пригожин приїхав на передову, де показав свого командира, який займається штурмом Соледара на сході України. За словами росіянина, він нібито зміг захопити українське місто "тактикою слона".

"Соледар затисли в кліщі, після чого розділили на частини. Слона, як говориться не можна з’їсти цілого, а треба по частинах", — говорить Пригожин.

Попри такі заяви власника приватної військової компанії ЗСУ та міжнародні союзники повідомляють, що бої поблизу Соледара досі тривають і місто не знаходиться під повним контролем жодної сторони.

Інституту воєнних досліджень говорить про "Піррову перемогу" для Пригожина. Як запевняє аналітичний центр, росіяни витрачають велику кількість живої сили та техніки на цьому напрямку, який практично не має стратегічної цінності, адже розташований за 10 км від справжніх цілей Пригожина – міста Бахмут. Саме його російські сили безрезультатно атакують близько шести місяців.

Раніше портал "Коментарі" писав про німецьку розвідку, яка стривожена втратами українських сил у Бахмуті, втрати вимірюються сотнями кожного дня.

Також "Коментарі" писали про те, що Вашингтон радить керівництву України утриматись від повномасштабного нападу на російські війська. Американці радять Україні почекати на військову техніку з США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 січня 2023, 20:28

Стратегічна мета - виснаження і знесилення. Самі ж стверджували, що війна на виснаження. Саме ця мета використовується, щоб обидва зла з'їли один одного. Вже відкрито кажуть, що Росія буде небезпечною і після програшу. Це як? Витратити на боротьбу всю Україну до останнього, щоб досягти тільки часткової мети, а потім добити лежачу в глобальному переділу?


Новини