Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пригожин переміг і став ще ближчим до Путіна, – ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Пригожин переміг і став ще ближчим до Путіна, – ISW

Пригожин довів, що його "армія" ефективніша за регулярну армію РФ

14 січня 2023, 08:05 comments4242
Поділіться публікацією:

Засновник та головний фінансист ПВК "Вагнер" Євген Пригожин здобув "перемогу" у сутичці з Міноборони РФ після офіційного визнання участі найманців у боях за Соледар. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на оновлений звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Пригожин переміг і став ще ближчим до Путіна, – ISW

Путін та Пригожин. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики вважають, що "успіх" "вагнерівців" у Соледарі Донецької області Євген Пригожин має намір використовувати для своїх особистих цілей, насамперед, щоб набрати вагу всередині Росії.

"Наступна згадка Міноборони Росії про сили "Вагнера" у відповідь на суспільний резонанс свідчить про значну "перемогу" Пригожина, яка зміцнить його як вирішального учасника цієї війни", — пишуть експерти.

Пригожину потрібна була перемога в Соледарі, щоб довести президенту РФ Володимиру Путіну, що його сили кращі за звичайну армію.

У той же час Путін може вжити заходів щодо формування лояльних до Міноборони військових блогерів, щоб підірвати зусилля Пригожина із самоствердження.

Голова ЦВК Олександр Сідакін, депутат Держдуми від "Єдиної Росії" Артем Туровий та "глава" "ДНР" Денис Пушилін зустрілися 13 січня з кількома блогерами.

Високопоставлені путінські союзники вручили групі військкорів, у тому числі Олександру Сладкову та журналісту, який працює на Wargonzo, офіційну подячну грамоту, підписану секретарем Генеральної ради партії "Єдина Росія" Андрієм Турчаком.

"Ця остання подія у низці зусиль Кремля щодо розвитку зв'язків із обраними військовими блогерами, які були готові продатися в обмін на політичний престиж", — зазначають в ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: ключові складові цьогорічної поразки Росії — чи є вже перспективи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини