Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пригожин не керує бойовими загонами "Вагнера" - у ГУР розвінчали образ кухаря Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Пригожин не керує бойовими загонами "Вагнера" - у ГУР розвінчали образ кухаря Путіна

У ГУР вважають, що одним із основних завдань "вагнерівців" в Україні є створення для них політичної перспективи в Росії після заміни Путіна

28 січня 2023, 09:50 comments1787
Поділіться публікацією:

Засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин прямо не керує бойовими загонами. Він лише особа ПВК "Вагнера", яка виконує переважно медійні та політичні функції. Безпосередньо займаються плануванням операцій зовсім інші люди. Крім того, на Пригожині лежать питання щодо фінансування та надання всієї необхідної зброї та боєприпасів "вагнерівцям". Як повідомляє видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів прес-секретар Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Пригожин не керує бойовими загонами "Вагнера" - у ГУР розвінчали образ кухаря Путіна

Євген Пригожин. Фото: з відкритих джерел

"Якщо ми говоримо про Пригожин, то його ключова функція — медійна та політична. Він безпосередньо не керує бойовими загонами, він не очолює штаб. Тобто його завдання — це забезпечення ресурсної бази, фінансування. Це власне бізнес весь цей тіньовий на території РФ і за кордоном. Ну і піар, і політичне майбутнє", – зазначив Юсов.

В українській розвідці вважають, що ключова мета угруповання "Вагнера" на території України навіть не військова, а політична. Розрахунок Пригожин робиться на перспективу. Адже Пригожин та інші люди, які працюють із ним, розуміють, що треба буде швидше захопити владу після відходу Путіна, до чого вже все йде.

Юсов звернув увагу, що нещодавню кадрову перестановку у вищому військовому керівництві Росії якраз і було проведено Путіним, щоб вивести ПВК "Вагнера" з перших ролей у війні проти України, як і прибрати Пригожина з медійного поля. За оцінкою ГУР, санкції та визнання ПВК "Вагнера" транснаціональною злочинною організацією зменшать фінансування, яке Пригожин та компанія зможуть використати для війни проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Мінфін США включив ПВК "Вагнер" до списку міжнародних злочинних груп і розпорядився заморозити всі її американські активи. Також Вашингтон запроваджує санкції проти структур та фізосіб, пов'язаних із ПВК "Вагнер" та її головою Пригожиним. Про що говорять ці рішення? Наскільки вони виявляться болючими для пригожинської приватної армії ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

aaaaa

28 січня 2023, 13:50

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)-----> https://e.vg/ntech


Новини