Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пригожин намагається використати плани Путіна та погрожує вивести "вагнерівців", - ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Пригожин намагається використати плани Путіна та погрожує вивести "вагнерівців", - ISW

Пригожин пригрозив вивести війська Вагнера з Бахмута

30 квітня 2023, 09:02
Поділіться публікацією:

Засновник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин намагається використати на свою користь перестановки в військовому керівництві Росії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Пригожин намагається використати плани Путіна та погрожує вивести "вагнерівців", - ISW

Євген Пригожин (фото з відкритих джерел)

В останньому інтерв'ю Пригожин пригрозив вивести своїх бойовиків з Бахмута, якщо їм не почнуть постачати потрібну кількість боєприпасів. За його словами, наразі "Вагнер" отримує 800 із необхідних 4000 снарядів на день.

Також, в інтерв'ю він згадав заступника командувача російськими військами в Україні Сергія Суровікіна — буцімто вони разом придумали план затримки українських сил в Бахмуті.

"Згадка Пригожина про Суровікіна, ймовірно, є спробою публічно афілювати його із Суровікіним, оскільки нинішній начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов втрачає прихильність Путіна", — йдеться у звіті.

 Також аналітики зазначають, що таким чином Пригожин, ймовірно, намагається використати перестановки в військовому керівництві РФ, щоб відновити доступ до більшої кількості боєприпасів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Україна знайшла ключ до Криму. Резервуари з паливом у Козачій бухті Севастополя, які минулої ночі знищили два безпілотники, забезпечували функціонування російського Чорноморського флоту. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на військового експерта Романа Світана. Роман Світан переконаний, що успішність атаки показує з одного боку, що система ППО, яку створила Росія, є неефективною. З іншого, підтверджує, що Україна знає про ці "діри" в системах ППО і їх використовуватиме.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини