Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Пригожин наговорив на 15 років", - екс-співробітник КДБ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Пригожин наговорив на 15 років", - екс-співробітник КДБ

У Міноборони РФ прагнуть підпорядкувати всі "добровольчі загони", що воюють на території України. Зокрема, і ПВК "Вагнера". Проте, цього не хоче Пригожин

12 червня 2023, 11:35
Поділіться публікацією:

Екс-співробітник КДБ Сергій Жирнов в Телеефірі висловив свою позицію щодо ситуації з добровольцями в Росії, пишуть "Коментарі".

"Пригожин наговорив на 15 років", - екс-співробітник КДБ

Євген Пригожин. Фото з відкритих джерел

Він вважає, що поведінка Міністра оборони РФ Шойгу є дивною. Адже, він згадав про питання з "добровольчими загонами" аж через 15 місяців війни. Водночас, Жирнов наголосив, що відповідно до російського законодавства в Кремлі не може існувати жодних приватних військових компаній. Адже, згідно кримінального кодексу Росії, це є "кримінальним злочином" і за нього є покарання.

Тож, на думку експерта, Пригожин, відмовляючись підписувати контракт з відомством Сєргєя Шойгу, підписує собі "інший вирок".

"Пригожин сам собі "наговорив" вже на 15 років, а також всім його вагнерівцям. ПВК Пригожина з точки зору російського законодавства є справжньою бандою – незаконне військове формування", — переконаний ексспівробітник КДБ.

Тому, Жирнов вважає, що у РФ відбувається суцільний "бардак" з "добровольчими загонами".

"Куди дивилась головна військова прокуратура, ФСБ, Путін, тому що був повний бардак з цими ПВК. Проте може й добре, що він був, інакше, росіяни, можливо, воювали трошки ефективніше", –  сказав він.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Що почало відбуватися в Міноборони РФ на тлі наступу ЗСУ: відповідь британської розвідки У британській розвідці зазначають, що Шойгу намагається зберегти імідж на тлі наступальних операцій ЗСУ. Минулого тижня міністр оборони Росії Сергій Шойгу знову вирішив проявити публічну активність, ймовірно, з метою уявити себе відповідальним за стратегічні питання, тоді як українська армія набирає темпи наступальних операцій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини