Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Сербії дав пораду Шольцу щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Сербії дав пораду Шольцу щодо війни в Україні

Александар Вучич радить Олафу Шольцу укласти угоду про припинення вогню на війні в Україні.

18 липня 2024, 14:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент Сербії Александар Вучич закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца якомога швидше погодитись на припинення вогню в Україні. За словами Вучича, це рішення потрібно прийняти якнайшвидше, а умови обговорити у майбутньому. 

Президент Сербії дав пораду Шольцу щодо війни в Україні

Вучич дав пораду Шольцу щодо війни в Україні. Фото з відкритих джерел

Александар Вучич дав інтерв’ю німецькому виданню Handelsblatt у якому розповів про пораду, яку б він дав Олафу Шольцу щодо війни в Україні. За словами сербського лідера, в Україні потрібно встановити швидке перемир’я припинивши вогонь.

"Ситуація в Україні погіршуватиметься. Якби він справді хотів почути, що я думаю, то я б сказав: укласти угоду про припинення вогню якнайшвидше", — сказав Вучич.

Президент Сербії пропонує німецькому канцлеру умови припинення вогню між Україною та Росією обговорювати вже після перемир’я.

"Не має значення на яких умовах. Обговоріть умови потім", — додав Вучич.

Заяви Александара Вучича прозвучали перед візитом Олафа Шольца до Сербії, який запланований на 18 липня. Лідери обох країн планують обговорити угоду щодо видобутку літію. За словами Вучича, китайці висловили зацікавленість у видобутку літію в Сербії, однак Бєлград вирішив обговорити це питання з ЄС, адже "лояльний до Європи".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Сербії Александар Вучич прогнозує нову війну в Європі, яка, на його думку, може трапитись дуже швидко.

Також "Коментарі" писали, що Сербія оголосила неприємне для Путіна рішення щодо поставок озброєння. За словами сербського прем'єра Мілоша Вучевіча, Бєлград може продавати зброю іншим країнам, які б її передавали Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини