Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Південної Кореї прокоментував можливість надання Україні летальної зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Південної Кореї прокоментував можливість надання Україні летальної зброї

Президент Південної Кореї пообіцяв надати Україні всю необхідну підтримку, якщо війська КНДР прийматимуть участь у війні проти неї

сьогодні, 14:34
Поділіться публікацією:

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що його країна може розглянути можливість надання зброї Україні в залежності від рівня військової співпраці між Росією та Північною Кореєю. Зокрема, як повідомляє агентство Yonhap, про це він сказав після саміту з президентом Польщі Анджеєм Дудою, який відбувся у Сеулі.

Президент Південної Кореї прокоментував можливість надання Україні летальної зброї

Юн Сок Йоль

"Якщо Північна Корея відправить спецсили на війну в Україну, ми надаватимемо підтримку Україні крок за кроком і розглянемо вжиття необхідних заходів для гарантування безпеки Корейського півострова", —  заявив Юн Сок Йоль.

Президент також підкреслив, що Південна Корея до цього часу дотримувалася принципу непостачання летальної зброї, але може переглянути свою позицію в залежності від військової активності Північної Кореї. Лідери Польщі та Південної Кореї спільно засудили відправку військ КНДР до Росії, зазначивши, що це є прямим порушенням Статуту ООН та резолюцій Ради Безпеки ООН, а також провокацією, яка загрожує не лише регіональній, а й глобальній безпеці.

"Республіка Корея ніколи не сидітиме склавши руки і вживатиме необхідних заходів крок за кроком у координації з міжнародним співтовариством залежно від розвитку військової співпраці Північної Кореї та Росії", — додав Юн Сок Йоль.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що Сеул може передати Україні наступальне озброєння власного виробництва. Наприклад, Україна може отримати бойові бронемашини, самохідні артилерійські установки, оперативно-тактичні ракетні комплекси та системи протиповітряної оборони різного радіусу дії.

Також "Коментарі" розповідали, що в РФ розпочали погрожувати офіційному Сеулу на тлі появи інформації про те, що він може надати Києву летальну зброю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини