Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Фінляндії зробив заяву про мирні переговори України та Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Фінляндії зробив заяву про мирні переговори України та Росії

Александр Стубб назвав чотири основні пункти мирних переговорів, дотримання яких призведе до успішного закінчення війни в Україні.

30 липня 2024, 11:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що Україна готова до мирних переговорів з Росією, однак тепер рішення за російським диктатором Володимиром Путіним, чи він погодиться на дипломатичне закінчення війни. Стубб також вказав, що початок мирних переговорів не означає поступки України.

Президент Фінляндії зробив заяву про мирні переговори України та Росії

Президент Фінляндії Александр Стубб. Фото з відкритих джерел

Александр Стубб під час відвідин Олімпіади у Парижі дав інтерв'ю французькому виданню Le Monde, у якому розповів про можливість мирних переговорів між Україною та Росією.

"Зеленський правильно розігрує свої карти. З самого початку він хотів взяти ініціативу в процесі обговорення. Зараз м’яч на боці Росії. Україна і Зеленський у набагато сильнішій позиції, ніж два місяці тому", — говорить Стубб.

Президент Фінляндії пояснює, що Україна вже "не в ситуації майже відчаю", у якій була на початку весни, коли блокувалась допомога США та були труднощі з доставкою військової техніки з Європи. Тепер Україна отримує обладнання та кошти, які дозволяють зберегти свої позиції. Крім того, Стубб наголошує, що Росія зазнає великих втрат та не має можливості здійснити прорив.

"Путін думав, що Захід втомиться від війни. Він думав, що може дочекатися американських виборів. Але він помилився", — вважає президент Фінляндії.

Александр Стубб вказує, що мирні переговори не є самоціллю, а мають бути зосереджені на закінчені війни та досягненні миру. Президент Фінляндії, наголошує, що "початок переговорів не означає, що ви збираєтеся піти на поступки". За його словами, для успішності мирних переговорів для закінчення війни мають бути дотримані чотири елементи: звільнення окупованих територій, гарантії безпеки для України, справедливе покарання для російських воєнних злочинців та підтримка України у відновлені країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський заявив про готовність до мирних переговорів з Путіним та назвав умови.

Також "Коментарі" писали, що в Росії відреагували на заклик Зеленського до мирних переговорів для закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини