Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Чехії зробив обнадійливу заяву щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Чехії зробив обнадійливу заяву щодо війни в Україні

Чеський лідер Петр Павел прогнозує, що Європа зможе покрити усі потреби України у боєприпасах для війни проти Росії.

19 березня 2024, 08:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Чехії Петр Павел заявив, що у найближчому майбутньому європейські компанії зможуть виробити стільки боєприпасів, скільки буде потрібно для України у війні проти Росії. Однак, Павел наголосив, що виробництво боєприпасів потребує часу.

Президент Чехії зробив обнадійливу заяву щодо війни в Україні

Президент Чехії Петр Павел. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу Петр Павел відповів на питання журналіста "Радіо Свобода" щодо боєприпасів для України.

"Виробництво необхідної кількості снарядів потребує часу. Це вимагає збільшення потужностей нашого виробництва. Але Україна потребує снарядів зараз", — заявив Павел.

Президент Чехії вказав, що наразі немає часу чекати на боєприпаси від європейських компаній, тому партнери шукають снаряди в інших країнах, щоб якомога швидше їх відправити в Україну. Однак оборонні компанії в Європі збільшують свої потужності, щоб у майбутньому повністю покривати потреби України у війні.

"У найближчому майбутньому європейські компанії зможуть виробляти необхідну кількість боєприпасів, щоб поповнити запаси європейських країн, а також, щоб забезпечити Україну боєприпасами, якщо вона ще їх потребуватиме у найближчому майбутньому", — розповів Петр Павел.

Нагадаємо, що Чехія знайшла в інших країнах 800 тис. артилерійських снарядів. Кілька країн, зокрема, Нідерланди, Канада, Німеччина, Норвегія та інші країни долучились до ініціативи та виділи кошти, щоб закупити необхідні боєприпаси. Назва країни у якої закуповують боєприпаси не розголошується, адже Росія, можливо, чинитиме тиск на неї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Чехії зробив нову заяву про можливість мирних переговорів.

Також "Коментарі" писали, що ЗМІ назвали невідому країну, з якою Чехія домовляється про купівлю боєприпасів для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини