Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Чехії зробив нову заяву про можливість мирних переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Чехії зробив нову заяву про можливість мирних переговорів

Петр Павел відповів, чи існує сьогодні можливість мирних переговорів щодо закінчення війни між Україною та Росією.

17 березня 2024, 13:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Чехії Петр Павел заявив, що умови, які виставляє президент Росії Володимир Путін щодо завершення війни в Україні, не мають права на існування. За словами чеського лідера, всі мирні пропозиції Путіна — це диктат. 

Президент Чехії зробив нову заяву про можливість мирних переговорів

Президент Чехії Петр Павел. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Radio Prague International президент Чехії Петр Павел наразі не бачить можливості, щоб Україна та Росія почала мирні переговори щодо завершення війни. 

"Усі пропозиції Росії досі були фактично диктатом. Кремль представив свій список умов, які він, як агресор, не має права виставляти", — говорить Павел.

Петр Павел вказує на кілька варіантів закінчення війни в Україні. За його словами, конфлікт може закінчитись перемогою України, Росії, або ж настане момент, коли обом сторонам стане зрозуміло, що продовження війни означатиме нові втрати без надії на її завершення.

Президент Чехії додав, що третій варіант ще не знаходиться близько, однак збитки від війни відчуває як Україна, так і Росія.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін назвав єдину умову для початку процесу мирних переговорів щодо закінчення війни в Україні. За його словами, мирні переговори можливі "на тих реаліях, які склались". Таким чином Путін й надалі продовжує вимагати від України визнати незаконну окупацію своїх територій та віддати їх Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Марія Захарова озвучила умову Кремля, щоб почати процес мирних переговорів щодо можливості закінчити війну в Україні.

Також "Коментарі" писали про колишнього президента РФ Дмитрія Медведєва, який запропонував російську "формулу миру". У ній Медведєв висловив свої умови для України, які полягають у капітуляції та входження до складу Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини