Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Чехії розповів, що станеться, якщо допомога Україні у війні скоротиться
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Чехії розповів, що станеться, якщо допомога Україні у війні скоротиться

Президент Чехії Петр Павел розкритикував Захід за невиконані обіцянки щодо постачання зброї Україні

28 листопада 2023, 12:10
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", президент Чехії Петр Павел в інтерв'ю "Corriere della Sera" розкритикував недостатнє постачання військової техніки в Україну та недотримання вже цих обіцянок.

Президент Чехії розповів, що станеться, якщо допомога Україні у війні скоротиться

Петр Павел. Фото: з відкритих джерел

Павел визнав, що західних постачань військової техніки замало для того, щоб Україна могла продовжувати операцію високої інтенсивності.

"Ми не дотрималися своїх обіцянок щодо постачання українцям артилерійських боєприпасів, тренування на F-16 почалися не так швидко, як мали б", – сказав він.

Він згадав також про те, що після поставок Storm Shadows із Британії та аналогічних ракет із Франції Україна очікувала отримати німецькі Taurus. Але Берлін ще не вирішив, чи постачати ці ракети чи ні.

"Це створює дисбаланс у постачанні, а невизначеність не є гарною основою для військового планування", – зазначив Павло.

Президент Чехії також закликав Захід не послаблювати підтримку України, інакше наступний рік буде сприятливішим для Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" – питання підтримки України західними союзниками останнім часом активізувалося. У США досі не вжито нових заходів щодо надання такої допомоги через розбіжності в Конгресі. При цьому, як зазначає видання Newsweek, американська влада, схоже, боїться поразки Росії у цій війні – тому дозують допомогу Україні. Аналогічну політику сповідують, зважаючи на все, європейці, де останнім часом набирають сили партії, які борються за мирні переговори між Києвом і Москвою. При цьому генсек НАТО Єнс Столтенберг запевняє, що Альянс підтримуватиме Україну якнайдовше, щоб Київ отримав найкращі умови для мирних переговорів. На тлі явної нерішучості Заходу росіяни встигли окопатися, стримати тиск українського наступу, а тепер самі йдуть вперед, особливо в районах Авдіївки та Куп'янська. Портал "Коментарі" звернувся до експертів, які охарактеризували те, що відбувається на військовому та дипломатичному фронті російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини