Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Бразилії заявив, що світ втомлюється від України
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Бразилії заявив, що світ втомлюється від України

Лула да Сілва поклав відповідальність за війну на Росію, Україну та США, які за його словами є винуватцями конфлікту, адже не змогли вести переговори з Путіним.

20 липня 2023, 14:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Бразилії Лула да Сілва вважає, що світ втомлюється від війни між Росією та Україною. Тому бразильський лідер наполягає на своїх мирних зусиллях, які можуть закінчити війну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Президент Бразилії заявив, що світ втомлюється від України

Президент Бразилії Лула да Сілва. Фото з відкритих джерел

Під час укладання комюніке спільного саміту за участю країн Латинської Америки (CELAC) та Європейського союзу представники держав не знаходили спільне бачення війни в Україні. ЄС вимагав визнати Росію винною у війні, а представники Латинської Америки були проти такого рішення.

Після саміту президент Бразилії Лула да Сілва заявив, що світ втомлюється від війни.

"Світ починає втомлюватися. Країни починають втомлюватися", — сказав бразильський президент та додав, що "настане момент, коли буде мир, і тоді має бути група країн, здатних розмовляти з Росією та з Україною" маючи на увазі Бразилію та інші країни, які не засуджують російську агресію.

За підсумками саміту, ЄС не зміг переконати країни CELAC. Представник Нікарагуа відмовився підписувати декларацію з засудженням Москви. Подібну позицію висловлювали Куба та Венесуела. Тим часом президент Бразилії Лула да Сілва поклав відповідальність за війну на Росію, Україну та США, які за його словами є винуватцями конфлікту, адже не змогли вести переговори з Путіним.

Нагадаємо, що колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон назвав ще одну загрозу для України, окрім Росії. Ним виявилась можлива втома світу від війни в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що три країни відмовились визнати Росію відповідальною за війну в Україні.

Також "Коментарі" писали про країни Латинської Америки, які вважають війну в Україні "європейською проблемою" та вимагають від ЄС репарацій за рабство.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

OLEG

20 липня 2023, 13:37

Кот ты сам читаешь ту чушь (это мягко сказано) что пишешь? ЗАЕ.... уже всех. Неужели на тебя нет управы у наших доблестных органов?


Новини