Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Болгарії зробив скандальну заяву щодо закінчення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Болгарії зробив скандальну заяву щодо закінчення війни в Україні

Румен Радев заявив, що не слід сприймати перемогу України у війні проти Росії, як єдине рішення закінчення конфлікту.

20 травня 2024, 09:55 comments5242
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Болгарії Румен Радев заявив, що не слід сприймати перемогу над Росією як єдине можливе рішення у війні в Україні. За його словами тривала війна в Україні впливає на увесь світ, зокрема і на події в Європі, США та в самій Україні.

Президент Болгарії зробив скандальну заяву щодо закінчення війни в Україні

Президент Болгарії Румен Радев. Фото з відкритих джерел

Як інформує Euractiv Румен Радев вважає, що замах у спробі вбивства прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо пов’язаний з війною в Україні.

"Кожен день, коли триває ця війна, є катастрофічним для України, Росії та всіх нас. Це неминуче впливає на всі вибори – в Європі, в США та у всьому світі. Ми будемо вибирати на цих і наступних виборах між війною і миром. Кожен громадянин зобов'язаний це розуміти", — сказав Радєв.

На питання журналіста, який сигнал Європі посилає спроба вбивства Фіцо, той прямо пов’язав інцидент з війною в Україні. Крім того, заявив, що перемога України над Росією неможлива.

"Неприйнятно представляти продовження війни і неможливу перемогу над Росією як єдине можливе рішення. Спроба вбивства європейського прем’єр-міністра радикалізованим фанатиком через його підтримку миру свідчить про цю вкорінену нетерпимість до інакомислення та ненависті", — відповів президент Болгарії.

За його словами, небезпечно, що ситуація між Росію та Україною переросла у конфлікт в Європі, і щоб "голоси за мир зустріли пострілами". Проте Радев не зазначив, що нападник на прем’єра Словаччини мав зв’язки з проросійськими угрупуваннями.

Зазначимо, що Румен Радев не підтримує надсилання військової допомоги Україні, а подібні поставки з Болгарії відбувались лише через посередників. Крім того, Радев говорить завжди про "конфлікт", коли вказує на війну в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Болгарії звинуватив Україну в затягуванні війни.

Також "Коментарі" писали, що спеціально для ЗСУ Болгарія запустила виробництво снарядів вперше за 35 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Микола

20 травня 2024, 09:33

Слава Украiнi !!! Вчених у свiтi дуже багато !!! Але нiхто не хоче зрозумiти що потрiбен тiльки один виборний Президент Всiеi Планети Земля !!! Думаем !!!


Новини