Головна Новини Суспільство Війна з Росією Прем'єрка Естонії заявила, що не всі союзники хочуть, щоб Україна перемогла у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єрка Естонії заявила, що не всі союзники хочуть, щоб Україна перемогла у війні

Прем’єрка Естонії Кая Каллас вважає, що партнери не мають стратегії щодо війни в Україні через різне бачення її закінчення.

20 травня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем’єрка Естонії Кая Каллас заявила про своє занепокоєння щодо союзників України, які мають різне бачення закінчення війни. За словами Каллас, не всі українські партнери розраховують на перемогу України у війні проти Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Financial Times.

Прем'єрка Естонії заявила, що не всі союзники хочуть, щоб Україна перемогла у війні

Прем'єрка Естонії Кая Каллас. Фото з відкритих джерел

Кая Каллас зазначила, що в союзників України не має спільної мети. Лідерка Естонії вказує, що деякі партнери віддані перемозі України, тоді як інші вважають, що головне завдання не допустити поразку українців.

"Одні кажуть: "Українці не повинні програти". Інші кажуть: "Ми повинні працювати на Україну і перемогу". А це не одне і те ж. А якщо у вас немає мети, у вас немає стратегії. У вас немає тактики, як досягти цієї мети. І це те, що мене турбує", – говорить Кая Каллас.

Прем’єрка Естонії Кая Каллас наголосила, що лише Україна має визначити, яке закінчення війни для неї буде означати перемогу над Росією.

"Ми можемо мати на меті лише перемогу, але Україна визначатиме, що це буде за перемога", – додала Каллас.

Крім того, Кая Каллас в інтерв'ю для Financial Times пояснила, що мали на увазі європейські партнери, які закликали відправити свої війська в Україну. За її словами, країни НАТО не повинні боятись, що відправка іноземних військ в Україну для навчань може втягнути союзників у війну проти РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Франції закликали змінити політику країни щодо зброї для України.

Також "Коментарі" писали про президента Болгарії, який зробив скандальну заяву щодо закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини