Головна Новини Суспільство Війна з Росією Прем’єр Польщі заявив про небезпеку ПВК "Вагнер" для НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем’єр Польщі заявив про небезпеку ПВК "Вагнер" для НАТО

Під час зустрічі з президентом Литви прем'єр-міністр Польщі вказав на небезпеку вагнерівців для НАТО.

3 серпня 2023, 13:03
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що найманці з групи "Вагнера" переміщуються до східних кордонів НАТО і таким чином прагнуть дестабілізувати воєнний альянс. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Прем’єр Польщі заявив про небезпеку ПВК "Вагнер" для НАТО

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Фото: з відкритих джерел

Після бунту Пригожина вагнерівців відправили до Білорусі. Там вони почали навчання місцевої армії. Такі дії ПВК "Вагнер" спонукали перекинути до білоруського кордону понад тисячу польських військових для захисту країни від можливого нападу. На початку тижня білоруські вертольоти порушили повітряний простір Польщі.

"Ми маємо усвідомлювати, що кількість провокацій зростатиме" – сказав Матеуш Моравецький під час зустрічі з президентом Литви та додав, що "ПВК "Вагнер" надзвичайно небезпечна, і її перекидають на східний фланг, щоб дестабілізувати його".

Чиновники зустрілись у Сувальському коридорі – проміжку між територією Литви та Польщі, який є стратегічно важливим для Росії. Військові РФ неодноразово погрожували захопити Сувальскьий коридор для прямого з'єднання Білорусі з Калінінградською областю РФ.

Однак речник США з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що Білому дому не відомо про будь-яку конкретну загрозу з боку групи "Вагнера" для Польщі чи будь-якої країни НАТО. А аналітики з ISW повторюють цю позицію, стверджуючи, що "Вагнер" не становить "серйозної загрози" для Польщі чи України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поляки оцінили небезпеку, яку становлять вагнерівці для їх країни та відправили на кордон з Білоруссю додаткові війська.

Також "Коментарі" писали, що Газманов закликає Росію атакувати країни НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

3 серпня 2023, 12:42

Жодної загрози всі стверджують. Скільки можна тим істеричним світ лякати? Вони і так своєї істерикою втягнули світ в таку страшну війну.


Новини