Головна Новини Суспільство Війна з Росією Прем’єр Чехії попередив про ризиковий сценарій війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем’єр Чехії попередив про ризиковий сценарій війни в Україні

Чеський політик вважає, що війна в Україні може перейти у стан замороженого конфлікту.

20 червня 2023, 15:13
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала розповів про ризики сценарію, коли війна в Україні перейде у стан замороженого конфлікту. У такий варіант можливий при виснаженні сил, зброї та уваги у країнах Заходу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на чеське видання Novinky.

Прем’єр Чехії попередив про ризиковий сценарій війни в Україні

Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала. Фото з відкритих джерел

За словами Фіала прогрес України у війні проти Росії є "обережно-оптимістичним". Проте чеський прем'єр-міністр вважає, що війна не закінчиться найближчим часом.

"Навпаки, існує загроза сценарію замороженого конфлікту, що означатиме створення осередку перманентної безпекової нестабільності у Східній Європі", — говорить Петр Фіала.

Прем’єр-міністр Чехії стверджує, що такий варіант розвитку подій є виснажливим у довгостроковій перспективі. Фіала вказує, що саме "виснаження" наразі найбільше загрожує у сьогоднішній ситуації. Під виснаженням чеський політик говорить не лише про військові можливості України, а й про виснаження підтримки та уваги з боку західного світу.

"Існує небезпека, що суспільство може незабаром втратити розуміння підтримки країни, на яку напали", – попереджає прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала

Фіала додає, що саме тому Захід має й надалі беззаперечно підтримувати Україну у війні проти Росії, яка готова перейти всі межі, в тому числі і межі людяності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чеський лідер заявив про потребу стежити за громадянами Росії за кордоном.

Також "Коментарі" писали, що експрезидент США Дональд Трамп розповів про те, що міг запобігти або відстрочити повномасштабному вторгненню Росії в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.novinky.cz/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини