Головна Новини Суспільство Війна з Росією Прем'єр Чехії обнадіяв заявою: якого озброєння Україна отримує щомісяця десятки тисяч.
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Чехії обнадіяв заявою: якого озброєння Україна отримує щомісяця десятки тисяч.

З 2022 року Чехія передала Україні мільйони снарядів малого та великого калібрів, заявив Петро Фіала

26 серпня 2024, 15:57 comments1264
Поділіться публікацією:

Україна щомісяця одержує "десятки тисяч" боєприпасів. Про це заявив прем'єр Чехії Петро Фіала, передає портал "Коментарі".

Прем'єр Чехії обнадіяв заявою: якого озброєння Україна отримує щомісяця десятки тисяч.

Снаряди. Фото: із відкритих джерел

Глава уряду зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення Росії Чехія змогла передати Україні 2 млн боєприпасів великого калібру та 22 млн одиниць середнього калібру.

Фіала озвучив ці дані в контексті ініціативи щодо постачання боєприпасів, до якої приєдналася низка країн.

"Наразі ми щомісяця постачаємо Україні десятки тисяч боєприпасів великого калібру", — зазначив чеський прем'єр.

Він наголосив, що безпека всіх учасників цього процесу ретельно забезпечується.

25 червня 2024 року Фіала заявив, що Україна вже отримала першу партію боєприпасів, закуплених для Сил оборони в рамках чеської ініціативи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — влада Чехії виявила в третіх країнах сотні тисяч артилерійських боєприпасів, які можуть допомогти Україні за лічені тижні подолати снарядний голод. Для цього Києву необхідно заручитись фінансовою підтримкою США, Німеччини, Швеції та інших країн.

Також видання "Коментарі" повідомляло – після початку військової операції у Курській області РФ Збройні сили, які стримують російські війська на Донеччині, повернулися до нормування снарядів. Про це пише видання "Financial Times".

У матеріалі йдеться, що один із командирів української артилерійської бригади на сході України розповів, що частково причиною російського наступу стало те, що Київ перекинув свої обмежені ресурси на північ. Його війська повернулися до нормування снарядів для своїх гармат — вперше після того, як американська допомога Україні була припинена Конгресом — через те, що боєприпаси були перерозподілені для вторгнення в Курську область Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини