Головна Новини Суспільство Війна з Росією Прем'єр Чехії дав прогноз щодо війни в Україні, назвавши головну загрозу
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Чехії дав прогноз щодо війни в Україні, назвавши головну загрозу

Прем'єр Чехії вважає, що є велика загроза безвиході та заморожування війни в Україні.

28 серпня 2023, 14:20
Поділіться публікацією:

Війна в Україні може зайти в глухий кут або заморозитися. А шансів на швидке її закінчення "дедалі менше". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала.

Прем'єр Чехії дав прогноз щодо війни в Україні, назвавши головну загрозу

Прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала. Фото з відкритих джерел

"Існує навіть загроза глухого кута і реальність замороженого конфлікту, на думку багатьох аналітиків. Я не думаю, що це єдиний сценарій, яким ми повинні йти, але ми також повинні пам'ятати про це і враховувати це в наших стратегіях", — заявив Петро Фіала.

При цьому, за словами Фіали, шанси на швидке завершення війни в Україні стають практично примарними.

"Наслідки російської агресії численні, і певною мірою вони також до певної міри сприяють тій нервозності, яку ми відчуваємо в нашій країні", — сказав прем'єр-міністр Чехії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — якщо війна в Україні буде заморожена (а певні сигнали періодично йдуть, у тому числі, з боку Заходу), і сторони залишаться на своїх позиціях у момент ухвалення цього рішення, це відразу запустить зворотний відлік повторення ще більш кривавої війни – у майбутньому. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, акцентуючи, що спроба змінити моральні принципи заради real politik не закінчиться нічим, крім морального краху Заходу. В аналогічному ключі неодноразово висловлювався і президент Володимир Зеленський, називаючи українську формулу миру – єдиним документом, який може стати основою для переговорів. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" чергове розгойдування теми "заморозки", компромісів, яка чомусь досі залишається актуальною, незважаючи на звірства, які творив і творить путінський режим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини