Головна Новини Суспільство Війна з Росією Представники Міноборони розпочали перевірку ТЦК у регіонах. Фіксують багато порушень
commentss НОВИНИ Всі новини

Представники Міноборони розпочали перевірку ТЦК у регіонах. Фіксують багато порушень

Разом із представниками правоохоронних органів працівники Міноборони проводять незаплановані перевірки в регіонах. Як повідомив у Фейсбуці міністр оборони Рустем Умєров уже виявлено ряд порушень, пишуть «Коментарі»

29 січня 2024, 14:41
Поділіться публікацією:

Команда Міністерства оборони України разом із правоохоронцями прийшла із незапланованими перевірками у територіальні центри комплектування (ТЦК) у регіонах, повідомив Рустем Умєров.

Представники Міноборони розпочали перевірку ТЦК у регіонах. Фіксують багато порушень

В роботі ТЦК є проблеми

"Проводимо незаплановані перевірки ТЦК та СП в регіонах. Фіксуємо багато порушень. Команда Міноборони працює над тим, щоб системно виправити всі недоліки", — розповів міністр. 

Також вони перевіряють і склади з продуктами в військових частинах. Як повідомив Умєвров, уже виявлено недопоставку продовольства на понад 50 млн грн.

"Фіксуємо порушення, по кожному випадку окремо розбираємось. За результатами попередньої поїздки минулого тижня, Міністерство оборони змінило постачальника деяким військовим частинам", — зазначив міністр.

Також він підбив підсумки роботи за минулий тиждень. За його словами, уже вдалося повернути в бюджет 1,5 млрд грн, які фігурують у корупційній схемі придбання артилерійських снарядів для ЗСУ.

Як писали "Коментарі", в Україні неодноразово виникали скандали щодо затримання працівниками ТЦК чоловіків на вулицях міст. Із приводу цього уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець відзначав, що Центри територіального комплектування є військовими підрозділами і за Конституцією не можуть обмежувати прав громадян України, навіть у воєнний час. Він підкреслив, що працівники ТЦК не мають прав забирати документи й фізично затримують громадян.

Також "Коментарі" писали, що у ВР вважають, що інциденти, коли представники ТЦК фактично нападають на людей на вулиці, застосовуючи силу, є порушенням законів. Кожен з них потребує розслідування та відповідного реагування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини