Головна Новини Суспільство події У Раді відреагували на скандали ТЦК із хапанням українців на вулицях
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді відреагували на скандали ТЦК із хапанням українців на вулицях

У профільному комітеті парламенту наголосили, що кожен із таких випадків має бути розслідуваним

9 січня 2024, 10:22 comments2811
Поділіться публікацією:

Інциденти, коли представники ТЦК фактично нападають на людей на вулиці, застосовуючи силу, є порушенням законів. Кожен з них потребує розслідування та відповідного реагування. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "РБК-Україна" зробив голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

У Раді відреагували на скандали ТЦК із хапанням українців на вулицях

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

За інформацією голови комітету, ухвалюються кадрові рішення та проводиться ротація працівників ТЦК на тлі публічних скандалів.

"Будемо відвертими, частково такі випадки спровоковані пробілами в механізмах мобілізації, що діють. На жаль, із самого початку незалежності України, коли ухвалювалася низка державних програм розвитку ЗСУ з дуже гучними назвами, до заміни радянських підходів у питаннях мобілізації руки так і не дійшли", – зазначив парламентар.

Він додав, як результат, на десятки років військкомати застрягли у минулому з абсолютно застарілою системою паперового обліку мобілізаційного ресурсу та підходами щодо його залучення до військ.

За словами Завітневича, одним із кроків для виправлення ситуації на краще стало ухвалення закону про створення територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки ЗСУ (ТЦК та СП) у березні 2021 року замість попередніх військкоматів. Було розпочато впровадження системи "Оберіг", яка передбачає перехід до цифрового обліку мобресурсу.

Завітневич зазначив, що через повномасштабну російську агресію ці нововведення не досягли необхідного поширення, а реалізація ідей загальмувалась. Тому робота щодо вдосконалення механізмів функціонування ТЦК та СП ще не завершена. Є низка пропозицій, одна з них – висновок ТЦК та СП зі складу Сухопутних військ та передачі до МО України.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Верховній Раді є три варіанти, що далі робити із законопроектом про мобілізацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини