Головна Новини Суспільство Війна з Росією Правильна ідея. У ЗСУ похвалили пропозицію доручити мобілізацію бригадам
commentss НОВИНИ Всі новини

Правильна ідея. У ЗСУ похвалили пропозицію доручити мобілізацію бригадам

Право займатися мобілізацією хочуть передати командуванню бригад

3 серпня 2024, 00:40 comments1808
Поділіться публікацією:

Пропозиція передати командуванню підрозділів право здійснювати мобілізацію правильна, вважає заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

Правильна ідея. У ЗСУ похвалили пропозицію доручити мобілізацію бригадам

У ТЦК можуть забрати обов'язки мобілізації. Фото з відкритих джерел

"Ідея, яка, сподіваюся, втілиться в конкретні рішення, про призов напряму бригадами без посередництва ТЦК — вдала та правильна", — зазначив Максим Жорін.

За словами офіцера ЗСУ, відповідна ідея може значно спростити набір новобранців та комунікацію між військовозобов'язаними і підрозділами.

"По-перше, це зменшить час оформлення та прибере частину бюрократичних процесів, а також має знизити рівень корупції в ТЦК. По-друге, дасть можливість людині реально, а не декларативно обрати підрозділ та спеціальність", — відзначив він.

Максим Жорін відзначив, що ні для кого не таємниця, що інколи людей, які хочуть в конкретну бригаду, кидають зовсім в інші.

"У нас неодноразово були випадки, коли намагалися "вкрасти" наших рекрутів. Тобто, розподілити після навчального центру зовсім в інший підрозділ", — розповів військовослужбовець.

Звісно, зазначив майор ЗСУ, потрібно дуже чітко продумати, як буде виглядати вся процедура.

"Конкретно для нашої Третьої штурмової бригади таке рішення було би ефективним, забезпечивши повний автономний цикл набору та підготовки бійців", — додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські сили продовжують зазнавати значних втрат і страждати від виснаження після двох з половиною років важких боїв проти переважаючих російських військ. За інформацією ABCnews, зараз Україна стикається з проблемою нестачі солдатів і труднощами у залученні добровольців до лав Сил оборони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини