Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізація в Україні відкрила болісний розкол у суспільстві: які вона виявила проблеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація в Україні відкрила болісний розкол у суспільстві: які вона виявила проблеми

На фоні затяжної війни українські чоловіки зіткнулися з болісною дилемою, пишуть журналісти.

1 серпня 2024, 21:25 comments3042
Поділіться публікацією:

  Українські сили продовжують зазнавати значних втрат і страждати від виснаження після двох з половиною років важких боїв проти переважаючих російських військ. За інформацією ABCnews, зараз Україна стикається з проблемою нестачі солдатів і труднощами у залученні добровольців до лав Сил оборони.

Мобілізація в Україні відкрила болісний розкол у суспільстві: які вона виявила проблеми

Мобілізація в Україні (фото з відкритих джерел)

Один із найбільших викликів для України полягає в тому, що через дефіцит особового складу бойові підрозділи на лінії фронту не можуть здійснювати ротацію, що призводить до виснаження українських захисників. Це, у свою чергу, дозволило Росії досягти певного просування в Донецькій області останніми тижнями.

Журналісти зазначають, що однією з причин небажання чоловіків йти до армії є відсутність можливості обрати собі спеціальність, на якій вони могли б найкраще допомогти державі. У відповідь на це в Україні запустили систему рекрутингу добровольців, що дозволяє чоловікам обирати роль в армії, щоб максимально ефективно використовувати їхні навички.

Крім того, українська влада деякий час зволікала з новим проектом про мобілізацію через його непопулярність та бажання зберегти молодь, яка потрібна для економічного майбутнього країни. Проте після набрання проектом чинності призов почав давати результати. Десятки тисяч українців були призвані, проходять базову підготовку і цього літа мають поповнити лави армії.

Однак питання мобілізації викликає значний суспільний розкол. З одного боку, цивільні бачать відео, на яких працівники ТЦК ловлять чоловіків на вулицях, що підживлює незадоволення. З іншого боку, військові бачать, як молоді чоловіки п'ють на вулицях у Києві та інших містах, що викликає обурення серед захисників країни. Це посилює суспільний розкол, оскільки такі відео підживлюють тезу про те, що мобілізація націлена на бідне населення.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Сирський розповів, де ворог кидає на прорив свої найбільш досвідченні резерви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини