Головна Новини Суспільство Війна з Росією Позичальникам спишуть кредити: хто може розраховувати на "прощення" боргу
commentss НОВИНИ Всі новини

Позичальникам спишуть кредити: хто може розраховувати на "прощення" боргу

ВРУ проголосувала за ініціативу щодо позики на знищене внаслідок агресії рф майна

9 грудня 2022, 20:20
Поділіться публікацією:

Парламент ухвалив законопроєкт № 7441-1 щодо підтримки позичальників, майно яких було знищено або зазнало пошкоджень внаслідок збройної агресії рф проти України. Ініціатива, яка очікує підпису Президента, стосується осіб, які взяли в кредит авто чи нерухомість і це майно було знищене або недоступне у зв’язку з бойовими діями. 

Позичальникам спишуть кредити: хто може розраховувати на "прощення" боргу

Спишуть тільки не прострочені кредити. Фото: https://pixabay.com/


Згідно з документом, позичальник має право звернутися до кредитора із заявою про призупинення сплати за споживчим кредитом, в заставі якого квартира, будинок або авто, які залишилися на тимчасово окупованій території або в зоні проведення бойових дій, або якщо це майно знищено чи пошкоджено через агресію рф. Позикодавець звільняє таку особу від сплати за кредитом до отримання державної компенсації. 


Законопроєкт також передбачає прощення заборгованості за кредитом, предметом забезпечення якого є знищене війною майно. На списання можуть розраховувати особи, в яких загальна площа знищеної квартири не перевищує 140 кв.м, будинку — 250 кв.м, і якщо це єдине житло позичальника. Аналогічна опція передбачена й для єдиного авта, якщо робочий об'єм його двигуна не перевищує 2 500 см. Зазначається, що позичальник не повинен мати заборгованості за таким споживчим кредитом станом на 23 лютого. Законодавець передбачив, що кредитор матиме право на компенсацію від держави за прощення такої позики. 


“Коментарі” раніше писали, що з початку цього року споживчі ціни зросли на 25,7%. Ускладнення зберігання харчових продуктів та руйнація об’єктів агропромислового комплексу (АПК) у сфері тваринництва суттєво позначилися на прискореному зростанні цін за групою харчових продуктів, що подорожчали на 4,2% у жовтні, та на 0,5% у листопаді.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rada.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини