Головна Новини Суспільство Війна з Росією Позаду оборона Києва та звільнення Харківщини: яких сюрпризів чекати від Сирського
commentss НОВИНИ Всі новини

Позаду оборона Києва та звільнення Харківщини: яких сюрпризів чекати від Сирського

Сирський не боїться приймати рішення та вміє обирати найкращу тактику бою

15 лютого 2024, 15:30
Поділіться публікацією:

Багато військових аналітиків розходяться у прогнозах щодо того, як зможе проявити себе новопризначений головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Багатьох найбільше цікавить, чи зуміє головком організувати та провести новий контрнаступ у той час, коли невизначена ситуація із продовженням підтримки ключового союзника України – США. Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Позаду оборона Києва та звільнення Харківщини: яких сюрпризів чекати від Сирського

Зеленський та Сирський. Фото з відкритих джерел

Сирський випробує слабкі місця РФ

Генерал-майор Збройних сил Австралії у відставці та військовий стратег Мік Райан в інтерв'ю "Телеграфу" заявив, що Олександр Сирський шукатиме російські слабкі місця чи прогалини, які можна використати чи перевірити, застосувавши українські сили.

"Дуже важливо визначити, де слабке місце Росії. І я думаю, це те, що генерал Сирський робив останні кілька років. Під час битви за Київ він атакував росіян не безпосередньо, а потужно вдарив там, де вони були слабкими, і це призвело до каскаду проблем противника. Те саме він зробив у Харківській області", — зазначив генерал.

На його думку, Сирський зазнає слабких місць РФ, швидше за все, на початку 2025 року.

"Але він не прагне боїв, подібних до тих, що були на півдні під час контрнаступу", — висловився Мік Райан.

Сирський вибере подальшу стратегію війни, яка принесе успіх

Водночас політичний експерт і аналітик Олексій Голобуцький у Facebook висловив думку, що новий головком добре знайомий з усіма етапами російсько-української війни. Сирський у 2014 році очолив штаб АТО та координував вихід українських захисників із Дебальцевого. З 2016-го він став головою Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ, а з 2017 – командиром усієї Антитерористичної операції на сході України. Ще за два роки Сирського призначили командувачем Сухопутних військ, а незабаром і начальником Генштабу. Тобто Сирський пройшов усі командні військові щаблі у своїй кар'єрі.

"Це 100% бойовий генерал добре знайомий зі стандартами НАТО, тому що ще в 2013 році в штаб-квартирі НАТО від імені Міноборони обговорював зміни в українській армії", — вважає експерт.

За його словами, особливо Олександр Сирський відзначився під час оборони Києва. Вона принесла йому звання "Героя України". Потім була довготривала оборона Сєвєродонецька та успішний контрнаступ на Харківщині, визволення Херсона. Він не боїться приймати рішення та вміє обирати найкращу тактику бою, як швидкі маневри чи тактика малих підрозділів на Харківщині. Є надія, що Сирський обере подальшу стратегію війни, яка принесе успіх.

Читайте також на порталі "Коментарі" — битва за Авдіївку добігає кінця: завдяки чому ЗСУ ще не залишили місто.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

15 лютого 2024, 16:41

Така потужна хвалебна пропаганда не випадковість. Враховуючи те що в Україні кожний наступний гірше за попереднього у будь-якій сфері, особливо верхівці - програш буде легендарним. А згадай-ка синку чи були успіхи у пихатих бандерівських нацистів? Тільки не бери до уваги: геноцид на Волині, злочини над в'язнями і корупцію.


Новини