Головна Новини Суспільство Війна з Росією Повторний наступ РФ на Київ: чи є загроза для столиці України
commentss НОВИНИ Всі новини

Повторний наступ РФ на Київ: чи є загроза для столиці України

Путіну важливо створити картинку перекидання техніки в Білорусь

23 травня 2024, 21:55
Поділіться публікацією:

 Військовий експерт Роман Світан відповідаючи на запитання Главреду,  оцінював ризик наступу російських окупаційних військ  на Київську та Чернігівську область.

Повторний наступ РФ на Київ: чи є загроза для столиці України

Повторний наступ РФ на Київ (фото з відкритих джерел)

"За великим рахунком, білоруський напрямок для нас зараз не є небезпечним. Частина Чернігівської області межує з Росією в районі Клинців і Климово — Брянська область. Інша частина Чернігівщини межує з Білоруссю. А Київська — вся з Білоруссю. Загрози наразі немає", — сказав Світан.

Як він стверджує, Олександр Лукашенко однозначно не дасть  дозволу, щоб  агресія почалась з його території, адже після цього   "ляже" білоруська економіка.

"Протягом доби ми знищимо два нафтопереробні заводи, на яких тримається практично вся економіка Білорусі: Мозирський, що розташований за 50 км від кордону, і Нафтан (Новополоцький НПЗ, — ред.), розташований трохи глибше, але ми дістанемо і до нього. І тоді будуть відмінусовані два НПЗ, Білоруськалій та ще кілька військових підприємств. Адже ми прекрасно знаємо, де виробляється і ремонтується техніка для Російської Федерації. Для нас це все легальні цілі", — сказав   військовий.

Тому Лукашенко не схоче за добу втратити всю економіку Білорусі.

"Сам ляже перед російськими танками, що їдуть на нашу територію. Або почне телефонувати Сі Цзіньпіну, просити і плакатися в жилетку, щоб він заспокоїв Путіна. Лукашенко так робив не раз, і, найімовірніше, знову задіє цей механізм", — каже експерт.

Головне зараз для  російського диктатора Путіна створити картинку перекидання техніки в Білорусь.  

"Росія задіяла ІПСО, щоб протистояти ідеям і риториці на Заході про введення військ НАТО в Україну. Щоб інформаційно перекрити ідеї та рішення, які пропонуються в країнах Балтії, Румунії, Чехії, Франції та Великої Британії, Путін запустив ІПСО. Поки що жодних пересувань російських військ до Білорусі немає. Запущено лише інформаційний потік про їхнє можливе перекидання", — підсумував військовий експерт.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що змусило Путіна розпочати повторний наступ раніше запланованого

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

23 травня 2024, 21:48

Ну і чудово, їмо шашлик!


Новини