Головна Новини Суспільство Війна з Росією Повітряні сили пояснили, чому не можуть збивати російські ракети Х-22 і «Онікс»
commentss НОВИНИ Всі новини

Повітряні сили пояснили, чому не можуть збивати російські ракети Х-22 і «Онікс»

Сили ППО в останніх атаках не збили жодної російської ракети Х-22 або «Онікс»

20 липня 2023, 10:05 comments1352
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, чому українська протиповітряна оборона не здатна збивати ракети Х-22 або "Онікс". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Радіо Свобода".

Повітряні сили пояснили, чому не можуть збивати російські ракети Х-22 і «Онікс»

Речник ПС Юрій Ігнат. Фото з відкритих джерел

За словами Ігната ракети Х-22 заходять на ціль по балістичній траєкторії при швидкості понад 4 тис. км/год. Тому для таких ракет потрібні кращі системи ППО, наприклад Patriot.

Речник Повітряних сил ЗСУ пояснює, що однією з найбільших небезпек Х-22 є неточність цих ракет. Однак це не спиняє росіян від атак.

"Похибка у 600 метрів, допустима для цієї ракети, абсолютно не стримує окупанта. Б’ють ними по густонаселених містах, зокрема, от по Одесі”, – розповів Ігнат.

Що стосується російських ракет "Онікс", то за словами Юрія Ігната, це протикорабельні ракети, які летять на швидкості понад 3 тис. км на великій висоті, а потім опускаються до 10-15 метрів над водною поверхнею.

"РФ використовує їх для наземних цілей і морського узбережжя. Через те, що вони летять так низько, їх "виявити важко, не те що збити", — пояснив Юрій Ігнат.

Ігнат вказує, що постійні атаки російських сил з моря показують необхідність підвищити охорону прибережної зони та посилення систем ППО в цьому регіоні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Повітряних силах заявили, що росіяни знають про розташування українських систем протиповітряної оборони.

Також "Коментарі" писали, що Ігнат повідомив, чому нові російські ракети Х-35 становлять загрозу для України. Ці протикорабельні ракети розмістили поблизу українського кордону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини