Головна Новини Суспільство Війна з Росією Повітряна тривога стала довшою під час масованих атак: у ЗСУ розкрили хитрість ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

Повітряна тривога стала довшою під час масованих атак: у ЗСУ розкрили хитрість ворога

Останнім часом пуски "шахедів" починаються, як правило, з вечора і продовжуються до пізньої ночі

16 грудня 2023, 16:05 comments2901
Поділіться публікацією:

Росіяни свідомо намагаються грати на емоціях українців, запускаючи "Шахеди" з вечора. Через великий запас ходу БПЛА можуть намотувати кола, а не відразу заходити на ціль. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Повітряна тривога стала довшою під час масованих атак: у ЗСУ розкрили хитрість ворога

Безпілотник. Фото: з відкритих джерел

"Запускають "Шахеди", як правило, хвилями, вони розлітаються, маневрують. Запас ходу у них великий. Це двигуни внутрішнього згоряння. Той маршрут, який проклали їм оператори на місці пуску, той і залишається в "пам'яті". Вони таким чином намотують кола, можуть кружляти навколо області, не тільки прямою, а потім уже заходити на ціль", — розповів Ігнат.

Як зазначив речник Повітряних сил, пуски починаються, як правило, з вечора і продовжуються до пізньої ночі, поки наші захисники не знищать останній "Шахед".

"Шахеди" завжди літали довго.Раніше їх пускали з Херсонської області, перші пуски, коли Сили оборони ще не вигнали ворога на лівий берег Дніпра. Після цього вони перейшли в Крим. Тривалість польоту стає більшою, швидкість "Шахеда" середня 150 км/год й тому так відбувається", — пояснив Юрій Ігнат.

Раніше, як припустив речник Повітряних сил, противник запускав "Шахеди" більше по прямій. Тепер російські терористи ставлять перед собою дещо інші цілі: знайти слабкі місця; виявити місця, де знищили БПЛА, врахувати інформацію та запустити подальші групи безпілотників; навантажити протиповітряну оборону.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вночі 16 грудня російські окупаційні війська вшосте за місяць атакували Київ з повітря. Українська ППО знищила всі цілі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини