Головна Новини Суспільство Війна з Росією Повістки роздаватимуть цілодобово. Кабмін прийняв ряд змін у роботі ТЦК
commentss НОВИНИ Всі новини

Повістки роздаватимуть цілодобово. Кабмін прийняв ряд змін у роботі ТЦК

Кабінет міністрів України вніс зміни до Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, які передбачають зміни у роботі ТЦК, про це в «Телеграмі» повідомив представник уряду у ВР Тарас Мельничук

9 лютого 2024, 16:12 comments1913
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів під час воєнного стану та мобілізації дозволив ТЦК працювати цілодобово, повідомив Мельничук.

Повістки роздаватимуть цілодобово. Кабмін прийняв ряд змін у роботі ТЦК

Зміни у роботі ТЦК

Зокрема, внесеними  до положення змінами передбачено, що під час проведення мобілізації та/або під час дії правового режиму воєнного ТЦК мають право цілодобово розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також, як повідомив Мельничук, ТЦК цілодобово можуть організовувати проведення медичних оглядів та психологічних обстежень військово-лікарськими комісіями військовозобов’язаних і резервістів.

Окрім того, ТЦК отримали право цілодобово вести персонально-якісний облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів, облік транспортних засобів, що підлягають передачі Збройним Силам України та іншим військовим формуванням під час мобілізації та у воєнний час. 

Нагадаємо, як повідомляв портал "Коментарі", Верховна Рада "авансом" у першому читанні прийняла законопроєкт про мобілізацію. Разом з тим, народні депутати до другого читання хочуть врегулювати рядположень у законопроєкті про мобілізацію. Зокрема, у депутатів є питання до дії електронного кабінету, демобілізації та надмірних повноважень ТЦК.

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли, що за словами голови фракції "Слуги народу" Давида Арахамії, профільний комітет парламенту доопрацьовуватиме новий законопроєкт щодо мобілізації. Він пообіцяв, що буде проаналізовано підхід до аспірантів. Фінального рішення поки що немає, але парламентарі готові шукати компроміс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини