Головна Новини Суспільство Війна з Росією Повертають радянські практики: окупанти експлуатують дітей на роботах в полі
commentss НОВИНИ Всі новини

Повертають радянські практики: окупанти експлуатують дітей на роботах в полі

Дітей в окупованих регіонах змушують працювати в інтересах ворога

16 жовтня 2024, 21:56
Поділіться публікацією:

Російські загарбники повертають на тимчасово окупованих територіях України радянську практику залучення дітей до збору врожаю та обробки землі.

Повертають радянські практики: окупанти експлуатують дітей на роботах в полі

Росіяни експлуатують дітей. Фото з відкритих джерел

Як пише Центр національного спротиву, такі уроки дармової праці провели для учнів 4-ї Мелітопольської школи.

Повідомляється, що регулярні заняття з “агропраці” відбуваються в окупації для школярів старших класів. У такий спосіб окупанти нібито готують майбутні кадри для агропромислового комплексу. Втім, на практиці це є використанням дармової дитячої праці та вважається формою експлуатації.

Крім цього, за даними Центру спротиву, росіяни активно залучають українських дітей на тимчасово окупованих територіях до виготовлення дронів. Для цього Кремль забезпечує місцеві школи підручниками про безпілотні авіаційні системи. 

Зазначається, що в умовах тимчасової окупації дитяча праця стала злочинною реальністю. Важливо, щоб міжнародне співтовариство та правозахисні організації активно реагували на такі порушення, вимагаючи відповідальності для Кремля. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують знищувати місто Торецьк Донецької області. "Ворог "розбирає" місто артилерією, авіацією та fpv-дронами. У Торецьку фактично не залишилося цілих будинків, а деякі квартали знищено повністю. Там, де вже неможливо знайти укриття та неможливо закріпитися, де позиції фактично "стерті" fpv-дронами, нам доводиться переміщатися на інші позиції", – розповіла Анастасія Бобовнікова.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що у Силах оборони України закликали західних союзників відреагувати на участь північнокорейських солдатів у війні проти України. "Хотілось би почути про якісь дії наших західних партнерів після залучення піхотних північнокорейських підрозділів до війни в Україні. На симетричність сподіватись не доводиться, просто хоча б якусь реакцію", — заявив майор ЗСУ Максим Жорін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини