Головна Новини Суспільство Війна з Росією Повалення Путіна: чи реально це – що може змусити росіян одуматися
commentss НОВИНИ Всі новини

Повалення Путіна: чи реально це – що може змусити росіян одуматися

Тільки так звані еліти в якийсь момент можуть сприяти поваленню Путіна

6 жовтня 2022, 11:40 comments1135
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський вкотре звернувся до росіян, наголосивши, що вони вже програли, а також припустивши, що все більше громадян РФ розуміють, що вони, які насильно мобілізуються, повинні загинути просто тому, що одна людина не хоче припинити війну. Що можна сказати про вплив мобілізації на ситуацію в Росії? Чи є ймовірність, що коли "мобіки" підуть назад у трунах, це якось розхитає ситуацію та прискорить повалення Путіна? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Повалення Путіна: чи реально це – що може змусити росіян одуматися

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Росіяни швидше просто скинуть владу, або там завирує громадянська війна

Ветеран російсько-української війни, керівник військового відділу фонду "Повернися живим" Андрій Римарук сумнівається, що масові втрати навіть серед свіжомобілізованих сколихнуть російське суспільство.

"Треба розуміти, що російське суспільство – інертне та перелякане. Воно боїться втратити казки з телевізора та відносну наповненість холодильника. Боїться виходити на масові акції протесту, бо вони одразу придушуються армією силовиків. А ті, хто виходить на антимобілізаційні заходи – взагалі забираються у військкомат і "забриваються" на фронт", – пояснює експерт.

Воно більше схиляється до військового внутрішнього перевороту до.

"Там далеко не всі дурні. Багато високопосадовців реально оцінюють ризики. І, якщо говорити про застосування тактичного ядерного озброєння, розуміють, що це загрожує самій Росії, – зазначає Андрій Римарук. – Ніхто не каже, що світ впряжеться за нас і завдасть ядерного удару у відповідь. Але будуть не менш болючі удари. А тому росіяни швидше просто повалять владу. Або там завирує громадянська війна".

Якщо говорити про прискорення процесу повалення влади Путіна, треба розуміти, що в РФ зараз "колективний Путін"

За словами політтехнолога, бійця спецпідрозділу "Хорт" Олександра Кондратенка, росіяни поки що не вірять, що програли. І продовжують харчуватись продуктом роспропаганди.

"Так, незабаром підуть загиблі мобілізовані. Але навряд це налякає Росію. Навіть якщо ми викосимо майже стільки, скільки вже поклали кадровиків – понад 60 тисяч офіційно (а не офіційно під сотню тисяч). Як показує історія, зокрема сучасне – людське життя в Росії не цінують, а протестувати бояться", – пояснює експерт.

Він зазначає, що якщо вести мову про прискорення процесу повалення влади Путіна, треба розуміти, що в РФ зараз "колективний Путін".

"Зеленський підкреслює, що йдеться про одного божевільного, але насправді тут скоріше загальноросійський порядок денний. І щоб його змінити, щоб згорнути чинний режим, слід діяти колективно, – пояснює Олександр Кондратенко. – Кількість доларових мільярдерів у РФ – близько 90 осіб. Вони розуміють, що політика, економіка, бізнес тісно пов'язані між собою. І зараз вони зазнають колосальних збитків через війну. І ці так звані еліти в якийсь момент можуть сприяти поваленню Путіна. Але, знову-таки, має бути ціла мережа людей, зацікавлених у цьому".

На думку експерта, якщо мільярдери стоятимуть за процесом масових протестів на тлі нового потоку трун у РФ (а він піде туди, у тому числі з "мобиками", неминуче), якщо вони будуть режисерами та спонсорами цього дійства, підключивши ще й незадоволену військову еліту, то путінський режим може впасти куди швидше, ніж видається.

"Ми бачимо, як уже обурюється мобілізацією Кавказ, інші національні меншини. Але загалом у Росії реакція поки що мала. І на сьогоднішній день не видно передумов для того, щоб найближчим часом Путіна повалили, – каже Олександр Кондратенко. — Інформаційний простір РФ наповнений підтримкою так званої спецоперації. Народ забитий та зазомбований. Мені важко віриться, що навіть якщо ми 50 тисяч "мобіків" відразу утилізуємо, Росію охоплять серйозні хвилювання. Але якщо до цієї історії додадуть руку російські грошові мішки, які бажають зберегти хоча б частину свого статку, а не продовжувати сповзати з усією країною-агресором у прірву, їхні зв'язки у бізнесових, політичних та міжнародних колах можуть прискорити крах нинішнього правлячого режиму".

Читайте також на порталі "Коментарі" – у британській розвідці розповіли перед якою дилемою в Україні опинилася російська армія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини