Головна Новини Суспільство Війна з Росією Потужний удар HIMARS: у Росії значні втрати на полі бою
commentss НОВИНИ Всі новини

Потужний удар HIMARS: у Росії значні втрати на полі бою

Українські сили завдали потужного удару по російських військах на фронті за допомогою установки HIMARS.

1 листопада 2023, 10:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

До 120 нещодавно мобілізованих бійців чуваського батальйону могли загинути або отримати поранення від удару з пускової установки HIMARS. Росіянам заборонили поширювати інформацію про цей випадок.

Потужний удар HIMARS: у Росії значні втрати на полі бою

Запуск ракети HIMARS. Фото з відкритих джерел

Російські Telegram-канали почали масово повідомляти про значні втрати серед мобілізованих із Чувашії. Місцевий Telegram-канал "Сердита Чувашія" виклав фото та відео зі знищеною технікою. За їх словами "чуваський батальйон мобілізованих розгромлений" та зазнав значних втрат серед особового складу. 

Згідно з цими повідомленнями 29 жовтня російський батальйон з Чувашії потрапив під обстріл ракетами HIMARS внаслідок чого загинуло та було поранено близько 120 російських солдатів. Інші місцеві ЗМІ вказують, що у колоні автомобілів, якими рухались солдати РФ було знищено 10 машин.

На негативні для Росії повідомлення з фронту відреагував головний військком Чувашії Бахіор Холіков. Він пригрозив, що поширення "недостовірної інформації" та репост цих матеріалів може спричинити "відповідальність".

Зазначимо, що чувашів та інших представників етнічних меншин у Росії мобілізують частіше для війни в  Україні ніж етнічних росіян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, який штраф можна отримати за ухилення від мобілізації.

Також "Коментарі" писали про радника Офісу президента Михайла Подоляка, який заявив про ще більшу похмуру, масштабну та кроваву війну проти Росії. За його словами це можна зупинити лише за допомогою міжнародного тиску на Росію. Подоляк вказує, що поки інші країни інвестують у покращення життя та добробут, Росія вкладає гроші у злодійство та у засоби для домінування на зовнішній арені — шантаж, погрози, вбивства та війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини