Головна Новини Суспільство Війна з Росією Потрібно вивести усі кораблі з Чорного моря: у Росії паніка після знищення «Сергія Котова»
commentss НОВИНИ Всі новини

Потрібно вивести усі кораблі з Чорного моря: у Росії паніка після знищення «Сергія Котова»

Один із російських військових блогерів пропонує терміново почати створювати свої морські дрони

5 березня 2024, 10:30 comments4854
Поділіться публікацією:

На тлі новин про успішне знищення патрульного катера "Сергій Котов" російські пропагандисти, "військори" та військові блогери занурилися, що Росія втрачає чорноморський флот, а отже, потрібно терміново вживати відповідних заходів. Як зазначив російський пілот у відставці, блогер Fighterbomber, морські дрони України показали свою найвищу ефективність, і настав час командуванню прийняти як факт, що на сьогоднішній день великі кораблі ефективно протистоять БЕКам (безекіпажним кораблям – ред.) не можуть.

Потрібно вивести усі кораблі з Чорного моря: у Росії паніка після знищення «Сергія Котова»

Знищення "Сергія Котова". Фото з відкритих джерел

"Швидкість, ніч, малопомітність та кількість БЕКів, що беруть участь в атаці, вирішують питання і з тепловізорами, і з додатковими вогневими засобами на бортах і взагалі з усім. Я не знаю, які висновки можна зробити, крім того, що зараз необхідно цей факт прийняти, вивести всі великі кораблі за радіус ефективної дії БЕКів, місця стоянок закрити інженерними засобами, що виключають поразку БЕКами суден біля причалів, перевести завдання Чорноморського флоту на маломірні та швидкохідні катери та човни, типу "Раптор", підводні човни та авіацію", — заявив пілот у відставці.

Більше того, представник окупантів закликав "прискорено пиляти свої БЕКи", тестуючи десь у Владивостоці різні варіанти захисного озброєння, засобів виявлення, наведення та РЕБ на кораблях ВМФ, нескінченно моделюючи на практиці атаки БЕКів.

Зазначимо, російський корабель "Сергій Котов" був атакований морськими дронами "Magura V5" і отримав одразу три пошкодження. Його вартість – 65 мільйонів доларів. Про це йдеться у повідомленні ГУР Міноборони України.

"У ніч з 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" атакував патрульний корабель Чорноморського флоту РФ "Сергій Котов", — йдеться у повідомленні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини