Головна Новини Суспільство Війна з Росією Поставить Путіна перед величезними викликами: Зеленський назвав країну, яка може вплинути на війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Поставить Путіна перед величезними викликами: Зеленський назвав країну, яка може вплинути на війну

Путін матиме проблеми, якщо Індія перестане купувати російську нафту.

25 серпня 2024, 16:03
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Індія може створити значні проблеми для російської економіки. За словами Зеленського, уряд Індії розуміє, що купуючи російську нафту він допомагає Путіну у війні в Україні.

Поставить Путіна перед величезними викликами: Зеленський назвав країну, яка може вплинути на війну

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Після зустрічі з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді, Володимир Зеленський дав інтерв’ю індійським ЗМІ. Президент розповів, що індійський уряд має значний вплив на Росію. 

"У вас є вплив на російську економіку сьогодні. У вас він є, це правда, тому що багато експортних можливостей для Росії зараз закриті, але Індія відкрита. Ми говорили про це з паном прем'єр-міністром (Нарендрою Моді) , і, звичайно, сьогодні це допомагає російській армії", — сказав Зеленський.

Зеленський пояснює, що питання вимірюється не мільйонами, а мільярдами, які потрапляють з Індії в економіку Росії, а потім використовуються для війни проти України. За словами Зеленського, уряд Індії "це безумовно розуміє", однак індійська та українська сторони прагнуть працювати над альтернативами.

"Безумовно, якщо будуть надходити мільярди, а вони надходять з будь-яких ринків — з Індії, з арабських країн, з Китаю — безумовно, це їм (Росії) допомагає дуже сильно. Тому він (Путін) має відчути, що війна — це дуже дорога і витратна річ, і його суспільство має відчути це. Якщо ви зупините імпорт нафти, Путін тоді постане перед величезними викликами", — заявив Зеленський.

Президент вказує, що російське суспільство, яке відчує наслідки військової економіки, зможе активно штовхати Путіна до миру.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Індія обігнала Китай за імпортом російської нафти.

Також "Коментарі" писали, що після зустрічі з Моді Зеленський заявив про готовність України до мирних переговорів та назвав умови.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини