Головна Новини Суспільство Війна з Росією Постачання снарядів в Україну скоротилося на третину: ЗМІ дізналися причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Постачання снарядів в Україну скоротилося на третину: ЗМІ дізналися причину

За інформацією ABC News, постачання снарядів в Україну з початку війни в Ізраїлі скоротилося на третину

21 листопада 2023, 11:15 comments1972
Поділіться публікацією:

Постачання артилерійських снарядів в Україну з початку загострення палестино-ізраїльського конфлікту скоротилися на третину. Як передає портал "Коментарі", про це пише "ABC News" із посиланням на заяву одного з українських чиновників.

Постачання снарядів в Україну скоротилося на третину: ЗМІ дізналися причину

Снаряди. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що під час свого вчорашнього візиту до Києва міністр оборони США Ллойд Остін звернув увагу, що здатність України "вступити в бій з ворогом" багато в чому залежатиме в тому числі від продовження військової допомоги США, включаючи своєчасність постачання боєприпасів. Проте складнощі з постачанням озброєння перебувають під додатковим тиском через конфлікт на Близькому Сході, наголошують журналісти.

Зокрема, ще до приїзду глави Пентагону до Києва український чиновник у коментарі "ABC News" заявив, що постачання США артилерійських снарядів стандарту НАТО в Україну скоротилося "більш ніж на 30%" з того часу, як минулого місяця почалася війна Ізраїлю проти ХАМАС у секторі Газа.

"Вони (Ред. — Офіційні особи США) говорили нам, що це не вплине на зобов'язання (Ред. — США), але це вплинуло", — зазначив український чиновник.

Він також сказав, що постачання цих артилерійських снарядів становлять "близько 60-70% від загальних постачань України".

Читайте також на порталі "Коментарі" — що не вдалося ЗСУ під час контрнаступу: який сигнал ми отримали від американських еліт.

Також видання "Коментарі" повідомляло – На тлі продовження тертя між республіканцями та демократами в парламенті США щодо підтримки України президент нашої країни Володимир Зеленський закликав усіх партнерів дати однозначний сигнал Росії про те, що ніякої втоми немає – і допомога Україні продовжиться. Тим часом видання The Economist назвало колишнього президента США Дональда Трампа людиною, яка становить найбільшу небезпеку для миру в 2024 році. Особливо, якщо Трамп, який лідирує зараз серед республіканців як потенційний висуванець, переможе на президентських виборах за рік. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" те, що відбувається в США, де рейтинг Байдена, що стрімко падає, та і його вік (20 листопада виповнився 81 рік), явно грають проти демократів, а внутрішні процеси починають означати більше, ніж зовнішні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини