Головна Новини Суспільство Війна з Росією Постачання снарядів для України сповільнилося: скільки ЄС передав із обіцяного мільйона
commentss НОВИНИ Всі новини

Постачання снарядів для України сповільнилося: скільки ЄС передав із обіцяного мільйона

З обіцяного мільйона Україна отримала менше ніж 250 тисяч снарядів

30 серпня 2023, 16:55
Поділіться публікацією:

Постачання боєприпасів для України в рамках проекту ЄС просувається повільно. З обіцяного мільйона Україна отримала менше ніж 250 тисяч снарядів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на міністра оборони Естонії Ханно Певкура, якого цитує Tagesschau.

Постачання снарядів для України сповільнилося: скільки ЄС передав із обіцяного мільйона

Снаряди. Фото: з відкритих джерел

Глава Міноборони Естонії під час зустрічі зі своїми колегами з інших країн ЄС заявив, що Україна отримала лише 226 тисяч артилерійських снарядів у рамках проекту із постачання мільйона боєприпасів. У рамках програми Євросоюз збільшує продуктивність потужності, а також переробляє старі снаряди та купує боєприпаси у третіх країн.

Як зазначив естонський міністр, зараз Україна випускає близько 6 тисяч снарядів на день, тоді як Росія – від 60 до 70 тисяч у пікові дні. Певкур додав, що однією з переваг західних боєприпасів залишається точність.

Глава Міноборони Естонії також дав оцінку контрнаступу української армії. Він зазначив, що бачить просування ЗСУ до Токмака в Запорізькій області, який є "гарячою точкою".

"Якщо Токмак буде відвойований, лінії поставок російських військ можуть бути перерізані, що було б дуже важливим", — додав він.

Нагадаємо, наприкінці зими стало відомо, що українські війська зіткнулися із проблемою нестачі артилерійських снарядів. Тому на початку травня Рада ЄС ухвалила рішення про допомогу для України у розмірі 1 млрд євро для спільних закупівель боєприпасів та ракет.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент Володимир Зеленський анонсував "потужний вересень для України" . За його словами, слід очікувати нових оборонних пакетів для ЗСУ, нових переговорів про гарантії безпеки для нашої країни, санкції проти РФ, про наближення справедливого миру. Експерти прокоментували виданню "Коментарі" ці заяви, а також розповіли про вересневі очікування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини