Головна Новини Суспільство Війна з Росією Посол Данії розповів, коли Україна отримає F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол Данії розповів, коли Україна отримає F-16

Данський посол підтвердив, що частина літаків F-16 буде передано Україні, тоді як інші будуть продані Аргентині.

22 квітня 2024, 08:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Посол Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен заявив, що Україна отримає обіцяні винищувачі F-16 влітку цього року. За його словами, про це вже у лютому говорила прем’єрка Данії Метте Фредеріксен.

Посол Данії розповів, коли Україна отримає F-16

Винищувач F-16. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв’ю для телеканалу "Ми – Україна" данського посла Олє Егберг Міккельсена запитали, щодо інформації про продаж винищувачів F-16, які Данія вирішила продати Аргентині та про те, чи будуть доставлені літаки в Україну.

"Не хвилюйтесь. Літаки для України точно будуть. Це не ті самі. Це весь наш парк F-16, який зараз виводиться з експлуатації. F-16 будуть доставлені, як і обіцяли", — сказав Міккельсен.

Посол Данії пояснив, що країна знімає з експлуатації винищувачі F-16 та збирається отримати нове покоління літаків F-35. За його словами, обіцяна кількість літаків про які домовлялись Володимир Зеленський та Метте Фредеріксен буде доставлено в Україну влітку.

"Я можу процитувати нашу прем’єрку. Вона була у Львові ще у лютому і про це йшлось на пресконференції. Вона сказала, що вони будуть доставлені влітку", — наголосив Олє Егберг Міккельсен.

Нагадаємо, що Данія оголосила про передачу Україні 19 винищувачів F-16, після того, як українські пілоти пройдуть відповідне навчання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен відмовилась назвати точну дату та час відправки західних літаків Україні, однак наголосила, що Україна отримає винищувачі F-16 цього року. 

Також "Коментарі" писав про те, що Франція підняла у повітря винищувачі для перехоплення російських літаків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини