Головна Новини Суспільство Війна з Росією Посилення перевірок військовозобов'язаних на кордоні: з'явилася реакція ДПСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Посилення перевірок військовозобов'язаних на кордоні: з'явилася реакція ДПСУ

У разі якихось застережень прикордонники відмовлять у перетині кордону

4 січня 2024, 13:00 comments5721
Поділіться публікацією:

Останнім часом фіксується збільшення спроб використання чоловіками підроблених документів. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко, відповідаючи на питання щодо посилення перевірок на кордоні, зокрема, про звернення Уповноваженого з прав людини Дмитра Лубинця про перевірку законності дій співробітників прикордонної служби.

Посилення перевірок військовозобов'язаних на кордоні: з'явилася реакція ДПСУ

Кордон України. Фото з відкритих джерел

Демченко нагадав, що за правилами перетину кордону, чоловікам — громадянам України віком від 18 до 60 років загалом заборонено залишати країну, крім тих категорій, які мають право це робити.

За його словами, правилами перетину кордону визначено, що його може перетинати і низка категорій чоловіків-військовозобов'язаних, які не підлягають заклику щодо мобілізації, тобто ті, хто має відстрочку.

"Тому прикордонники можуть перевіряти і документи з територіальних центрів комплектування, які б фіксували те, що людина має відстрочку від призову", — зазначив спікер ДПСУ.

За словами Демченка, під час ретельної перевірки прикордонники можуть з'ясувати, що чоловіки їдуть зовсім з іншою метою, а не визначеною в правилах.

"Тому на підставі вивчення чи документів, чи мети поїздки прикордонники мають право відмовити людині у перетині кордону. І зараз ми ретельно перевіряємо всі умови. Усі документи, які надають чоловіки на контроль, які б дозволяли їм перетнути кордон. У разі якихось застережень прикордонники, звичайно, відмовлять такій особі у перетині кордону", — наголосив спікер ДПСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ЗСУ відповіли, чи вже почалося посилення мобілізації в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

4 січня 2024, 15:37

Фашистский украинский режим продолжает работать. Фашистская Украина должна быть уничтожна, а вся шайка сиплых зелегнид должна стоять перед международным трибуналом и быть предана высшей мере наказания !


Новини