Головна Новини Суспільство Війна з Росією Посилення мобілізації в Україні: у Раді зробили нову заяву про деталі призову
commentss НОВИНИ Всі новини

Посилення мобілізації в Україні: у Раді зробили нову заяву про деталі призову

З початку війни в Україні відбуваються "абсолютно планові" мобілізаційні заходи, розповів Веніславський.

28 серпня 2023, 19:15 comments1410
Поділіться публікацією:








Сьогодні в Україні мобілізація проводиться у плановому режимі. Таку заяву зробив член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський  під час телемарафону "Єдині новини", пише "Главред".

Посилення мобілізації в Україні: у Раді зробили нову заяву про деталі призову

Мобілізація в Україні (фото з відкритих джерел)

За його словами, з початку війни в Україні відбуваються "абсолютно планові" мобілізаційні заходи.

Веніславський розповів, що ТЦК та СП вручають повістки тим військовозобов'язаним, військово-облікові спеціальності яких потрібні на фронті, на передовій лінії.

Але під час війни є втрати, тому втрати потрібно поповнювати.

"Відповідно територіальні центри продовжують комплектувати ті військові підрозділи, які зазнали втрат. Окрім того, оскільки ми намагаємося сформувати ті резерви, які забезпечать швидке просування і деокупацію всієї території, формуються нові військові підрозділи. Їх також необхідно забезпечувати відповідними фахівцями", — заявив нардеп.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи вірять українці в чесність ВЛКНещодавно українське суспільство шокував випадок, коли повістку вручили Борису Глушаку з Одещини, який ймовірно не був придатний для мобілізації за станом здоров'я.  Але медики на ВЛК підтвердили, що він може служити. Але чоловік помер, усвідомивши, що він поїде на фронт. З'явилася інформація, що він помер від серцевого нападу або у нього стався приступ епілепсії. 
 ЗМІ дізналися, що 29-річний чоловік був родом з селища Ширяєве Одеської області. Він працював на ринку. 4 червня його поховали. А прокуратура відкрила кримінальне провадження.

 Після цього, навіть з'явилася інформація про реформу ВЛК. Натомість компанія Active Group провела соціологічне дослідження громадської думки українців щодо довіри суспільства до ВЛК.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини