Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізація в Україні: чи вірять українці в чесність ВЛК
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація в Україні: чи вірять українці в чесність ВЛК

Борис Глушак не був придатний для мобілізації за станом здоров'я, але йому все-таки вручили повістку

21 серпня 2023, 19:40
Поділіться публікацією:

Нещодавно українське суспільство шокував випадок, коли повістку вручили Борису Глушаку з Одещини, який ймовірно не був придатний для мобілізації за станом здоров'я.  Але медики на ВЛК підтвердили, що він може служити. Але чоловік помер, усвідомивши, що він поїде на фронт. З'явилася інформація, що він помер від серцевого нападу або у нього стався приступ епілепсії. 

Мобілізація в Україні: чи вірять українці в чесність ВЛК

Мобілізація в Україні (фото з відкритих джерел)

ЗМІ дізналися, що 29-річний чоловік був родом з селища Ширяєве Одеської області. Він працював на ринку. 4 червня його поховали. А прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Односельчани розповіли, що Борис був людиною з інвалідністю з дитинства. Тож він ніяк не міг бути придатний до служби.

Після цього, навіть з'явилася інформація про реформу ВЛК.
Натомість компанія Active Group провела соціологічне дослідження громадської думки українців щодо довіри суспільства до ВЛК.
"Як ви вважаєте, чи об'єктивно військово-лікарські комісії оцінюють здоров'я мобілізованих",- спитали соціологи, що думають про чесність і порядність ВЛК в Україні.
Відтак, 2,3% — вірять, що повністю об'єктивно; 14,8 % — частіше об'єктивно; 51,2% — частіше не об'єктивно; 27,6% — завжди не об'єктивно; 4,1 % — важко відповісти.
Мобілізація в Україні: чи вірять українці в чесність ВЛК - фото 2
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Черкасах троє працівників ТЦК побили цивільного через повістку. В місті Черкаси -  скандальна ситуація з причини  побиття мешканця міста  працівниками Територіального центру комплектування. В соцмережах оприлюднений  відеоролик, де  стверджується, що  представники ТЦК  побили черкащанина  після того, як намагались вручити останньому повістку.

 На відеоролику відзнято, як військові  говорять з цивільним.  За кілька секунд вже виникла бійка. На відео не можна встановити, хто став ініціатором бійки, але добре видно, як один з  військових  вдарив  містянина в голову. Його колеги тримали  чоловіка за руки, а коли він  вже лежав на землі, то його вдарили ще раз  ногою в голову.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини