Головна Новини Суспільство Війна з Росією Поширення інформації про наших полонених лише шкодить: пояснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Поширення інформації про наших полонених лише шкодить: пояснення

Поширення інформації про полонених ЗСУ шкодить обміну

15 липня 2022, 13:20
Поділіться публікацією:

В Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими наголошують, що дії громадян в соцмережах щодо пошишення  інформації про полонених можуть зашкодити процесу обміну.

"Питанням обміну полонених займаються професіонали. Будь-яка публічність конкретного полоненого зазвичай призводить до збільшення вимог ворога щодо обміну та збільшує особисту небезпеку для цієї людини", — наголосила Ганна Маляр.

У штабі наголошують, що публічне поширення даних про когось з тих, хто потрапив в полон, може ускладнити процес обміну і становити небезпеку для полоненого/полоненої. Ворог моніторить інформаційний простір та може завищувати вимоги щодо обміну певних осіб, це також сприяє тому, що процес звільнення ускладнюється.

Загрозу безпеці усім, хто входить до складу підрозділу, в якому служить військовий, що потрапив в полон, становить й розповсюдження інформації про позивні полоненого, військову частину, місце дислокації підрозділу, обставини потрапляння в полон ворога.

Тому громадян закликають звертатися до офіційних установ та служб з приводу інформації щодо рідних, які проходять військову службу чи перебувають на окупованих територіях, на фронті.

Консультаційна лінія Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими: телефон +380954127424, графік роботи з громадянами: пн-пт з 10:00 до 16:00 години. Приймальня знаходяться в Києві по вул. Спаській, 37.

Також можна зателефонувати до Національного інформаційного бюро: лінія 1648, телефон (044)287 81 65; Об’єднаного Центру з пошуку та звільнення полонених при СБУ: телефони +380676508332, +380980873601, Нацполіції: телефон +380894201866, Міжнародного комітету Червоного Хреста: гаряча лінія 0 800 300 155.
Як писав портал, Маляр розповіла, чому дані про загиблих українських військових засекречені.

Поширення інформації про наших полонених лише шкодить: пояснення

Фото з відкритих джерел



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини