Головна Новини Суспільство Війна з Росією Поразка під Вугледаром розкрила величезні проблеми армії РФ, - ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Поразка під Вугледаром розкрила величезні проблеми армії РФ, - ISW

Росіяни виявилися не готовими до масованих штурмів позицій ЗСУ

2 березня 2023, 07:50 comments1582
Поділіться публікацією:

Розслідування катастрофічних втрат окупантів під час їхньої спроби наступу під Вугледаром розкрило низку проблем армії РФ, серед яких – нездатність перебудовувати тактику ведення боїв та використовувати переваги місцевості. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляється в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Поразка під Вугледаром розкрила величезні проблеми армії РФ, - ISW

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Російські війська під час безуспішних танкових атак кілька тижнів поспіль продовжували робити серйозні помилки і заводили танкові колони в українські засідки.

За даними ЗСУ, російські війська втратили не менше 130 танків і бронетранспортерів під час тритижневого наступу, що змусило їх вдатися до лобових атак із застосуванням піхоти.

Українські військові успішно заманювали російські танки в зони поразки, перш ніж знерухомити російські колони і направити їх на заміновані узбіччя доріг, а потім добивали техніку ствольною артилерією та установками HIMARS.

Російські підрозділи, дислоковані в районі Вугледару, насамперед 155-а бригада морської піхоти, в основному укомплектовані погано навченим мобілізованим персоналом, який раніше вже зазнав величезних втрат у цьому районі в жовтні 2022 року, символізує нездатність російських збройних сил.

Експерти ISW також зазначають, що посилення невдач російських військових на різних напрямках перешкоджатиме здатності окупантів проводити ефективні наступальні операції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ISW: наступ росіян під Кремінною у ступорі.

Також видання "Коментарі" повідомляло — навіщо Путін зупинив участь Росії у договорі СНО-3 – чи є перспективи, що режим звалиться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини