Головна Новини Суспільство Війна з Росією Попри анонсоване перемир’я Путіна, російські військові обстріляли територію України
commentss НОВИНИ Всі новини

Попри анонсоване перемир’я Путіна, російські військові обстріляли територію України

Володимир Путін оголосив про різдвяне перемир’я та надав указ міністру оборони РФ Сергію Шойгу його виконати, проте Росія одразу порушила свої слова.

6 січня 2023, 17:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін анонсував різдвяне перемир’я в період з 12 години 6 січня до кінця дня 7 січня. Попри офіційні заяви російського диктатора, він вчергове відверто збрехав у публічному виступі, а його солдати обстріляли Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Telegram заступник керівника Офісу президента Кирила Тимошенка.

Попри анонсоване перемир’я Путіна, російські військові обстріляли територію України

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Російські військові обстріляли Краматорськ, а їх снаряди влучили в будинок цивільних осіб.

"Окупанти двічі вдарили ракетами по місту. Є влучання у приватний житловий будинок", — пише Кирило Тимошенко.

Згодом заступник керівника Офісу президента повідомив, що росіяни обстріляли інше місто на Донеччині – Курахове, де також влучили у приватний будинок. Попри анонсоване перемир’я з боку Росії, артилерійські постріли було чутно поблизу Бахмута та в інших прифронтових територіях України.

Окрім пострілів, з білоруського аеропорту злетів російський МіГ-31, який здатен нести надзвукові ракети "Кинджал", які Росія останнім часом перестала використовувати. Саме проти цих ракет ППО майже безсиле, що призвело до оголошення по всій території України повітряної тривоги.

Українські політики одразу розцінила заяви Путіна про перемир’я як пропагандистський маневр, спрямований на посилення російських військ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія шукає гроші на війну і у Путіна з'явився план, як їх отримати.

Також "Коментарі" писали про ключовий момент, коли Україна зможе позбутись російської агресії. На думку міністра оборони України у 2019-2020 років Андрія Загороднюка це станеться тоді, коли Україна поверне Крим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини