Головна Новини Суспільство Війна з Росією Понад 100 воїнів повернули з полону: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Понад 100 воїнів повернули з полону: деталі

Серед тих, хто повернувся - захисники "Азовсталі"

14 вересня 2024, 14:37
Поділіться публікацією:

Ще 103 воїни вдалося повернути в Україну із російського полону. Як інформує портал "Коментарі", про це в соцмережі повідомив президент України Володимир Зеленський.

Понад 100 воїнів повернули з полону: деталі

Обмін полоненими. Фото: з відкритих джерел

Глава держави зазначив, серед тих, кого вдалося повернути на Батьківщину 82 рядових та сержантів, 21 офіцера.

"Захисників Київщини, Донеччини, Маріуполя та "Азовсталі", Луганщини, Запоріжжя, Харківщини. Воїнів ЗСУ, Національної гвардії України, прикордонників, поліцейських. Дякуємо нашій команді, яка займається обмінами, за такі добрі новини для України", – зазначив український лідер.

Обмін відбувся за посередництва ОАЕ. Москва та Київ передали по 103 військових. Росії передали військових, які потрапили в полон у Курській області.

При цьому немає інформації, де саме відбувався обмін. Відомо лише, що окупанти, які потрапили до списків на обмін, зараз перебувають у Білорусі.

Координаційний штаб уточнює, що серед звільнених цього разу – 38 нацгвардійців. Воїнам ЗСУ вдалося повернути 28: серед них двоє зі спецпідрозділу "Кракен", двоє — із Міжнародного легіону, троє із Сил спеціальних операцій, один — із Сил територіальної оборони.

Додому їдуть вісім прикордонників, четверо поліцейських, двадцять один військовий моряк, троє представників Державної спеціальної служби транспорту, один — Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Усі звільнені цього разу – чоловіки: 82 солдати та сержанти; 21 військовослужбовець належить до офіцерського складу.

Звільнені військовослужбовці брали участь у захисті від російських окупантів міста Маріуполя – 69 осіб (зокрема захисники "Азовсталі" – 31 особа), Донеччини, Луганщини, Запорізького, Херсонського, Харківського та Київського напрямів. Серед них також є двоє охоронців ЧАЕС.

"Більшість отримали тяжкі травми чи поранення, мають серйозні захворювання, потребують негайної медичної допомоги. Україна тривалий час проводила роботу, щоб організувати повернення цих наших співгромадян. Україна висловлює подяку Об'єднаним Арабським Еміратам за допомогу в організації чергового обміну", – йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський пояснив, чому Україна прагне обміну полоненими у форматі "всіх на всіх".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини