Головна Новини Суспільство Війна з Росією Понад 10 країн дозволили Україні бити по Росії: яка позиція Італії
commentss НОВИНИ Всі новини

Понад 10 країн дозволили Україні бити по Росії: яка позиція Італії

Італія підтвердила, що не надасть Україні дозвіл використовувати свою зброю для ударів по Росії.

30 травня 2024, 16:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Франція, Польща, Латвія, Литва та інші країни оголосили, що знімають заборону для України та дають дозвіл на використання західної зброї для ударів по території Росії. Проте, в Італії повторили свої минулі заяви та забороняють Україні бути своєю зброєю по Росії. 

Понад 10 країн дозволили Україні бити по Росії: яка позиція Італії

Очільник МЗС Італії Антоніо Таяні. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні повторив попередні слова керівництва країни та заявив, що зброя передана Україні не має бути використана для ударів по Росії. Крім того, Таяні наголосив, що Рим не буде надсилати свої війська в Україну.

"Ми не відправимо жодного італійського солдата воювати в Україну і не хочемо, щоб військові засоби, які ми відправляємо, використовувалися за межами українських кордонів", – сказав Таяні в інтерв’ю RAI.

Очільник МЗС Італії додав, що Рим визнає право України на самооборону, проте його країна не "воює з Росією".

Наразі 11 країн офіційно заявили, що дають дозвіл Україні використовувати свою зброю для атак по військових цілям на території РФ, зокрема це Франція, Фінляндія, Велика Британія, Польща, Естонія, Литва, Латвія, Чехія, Канада, Нідерланди та Швеція. Серед країн, які заявляли про заборону опинились США, Німеччина, Бельгія та Італія.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єрка Італії Джорджа Мелоні закликала генсека НАТО Єнса Столтенберга та президента Франції Еммануеля Макрона бути "більш обережними" у своїх заявах щодо використання західної зброї Україною.

Також "Коментарі" писали, що у Кремлі пригрозили наслідками тим партнерам України, які надали дозвіл атакувати воєнні об'єкти у Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини