Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Італії закликали Столтенберга піти у відставку після його слів про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

В Італії закликали Столтенберга піти у відставку після його слів про Україну

Генсек НАТО Єнс Столтенберг отримав порцію критики після своїх заяв про необхідність дозволити Україні бити по Росії західною зброєю.

27 травня 2024, 13:25 comments2547
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що підтримує зняття обмежень для України на використання західної зброї для ударів по Росії. На ці заяви критично відреагувало італійське керівництво, зокрема віцепрем’єр-міністр Італії Маттео Сальвіні закликав Столтенберга залишити посаду генсека НАТО.

В Італії закликали Столтенберга піти у відставку після його слів про Україну

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

На пропозицію Столтенберга, що союзникам слід переглянути їх позицію щодо обмежень для України відповів італійський політик Маттео Сальвіні.

"Столтенберг повинен або відкликати свою заяву, або вибачитися, або піти у відставку. НАТО не може змусити нас бити по Росії, а також ніхто не може змусити нас відправити італійських солдатів воювати або вмирати в Україні", — заявив Сальвіні, якого часто критикують за проросійську позицію.

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто також критикує Столтенберга вказуючи, що НАТО повинно "залишити відкритою можливість переговорів про негайне перемир'я та початку мирних переговорів у найближчі місяці", тому не може дозволити Україні застосовувати західну зброю для ударів по РФ.

Також щодо ситуації висловилась прем'єрка Італії Джорджа Мелоні, яка заявила про своє збентеження словами генсека НАТО.

"Я не розумію, чому Столтенберг сказав таке. Я згодна, що НАТО має залишатися твердим і не виявляти ознак слабкості. Було багато сумнівних заяв, у тому числі від Макрона. Раджу бути більш обережними", – сказала Мелоні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Столтенберг зробив попередження Китаю щодо його позиції у війні в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, як російський диктатор Володимир Путін заважає прем'єрці Естонії стати новим генсеком НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини