Головна Новини Суспільство Війна з Росією Помсти за страту українських військовополонених довго чекати не довелося: як ЗСУ "насипали" росіянам
commentss НОВИНИ Всі новини

Помсти за страту українських військовополонених довго чекати не довелося: як ЗСУ "насипали" росіянам

Forbes пише, українські морпіхи на танках і БТР помстилися росіянам, які стратили бійців ЗСУ

сьогодні, 11:12
Поділіться публікацією:

10 жовтня російські загарбники зі 155-ї окремої морської піхотної бригади захопили групу українських операторів БПЛА на Курщині та розстріляли їх. Українські морпіхи 501-го батальйону морської піхоти контратакували та помстилися за побратимів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

Помсти за страту українських військовополонених довго чекати не довелося: як ЗСУ "насипали" росіянам

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, українські бійці на кількох бронетранспортерах М-113 на чолі з парою танків Т-64 атакували головною дорогою, яка пролягала повз Зелений Шлях, де й сталися трагічні події.

Т-64 випустили дим для прикриття та били своїми 125-міліметровими арматами, вразивши щонайменше одну російську машину. Дрон ЗСУ зафіксував п'ятьох загиблих ворогів.

"501-й батальйон морської піхоти — не єдиний український підрозділ, який збирається помститися за Курщину, куди потужні українські сили вторглися 6 серпня, швидко захопивши виступ площею кілька сотень квадратних кілометрів. Три елітні українські бригади — 82-а та 95-а десант штурмові бригади та 47-а механізована бригада — також контратакували 155-у бригаду морської піхоти", — зазначає видання.

Минулого тижня у п'ятницю 95-та десантно-штурмова бригада загнала у кут взвод російських морпіхів і знищила їх за допомогою танків, БПЛА, ракет та мін. Було ліквідовано 30 супротивників.

Читайте також на порталі "Коментарі" – російські загарбницькі війська останнім часом збільшили кількість систематичних страт українських військовополонених. Крім того, ворог застосовує на фронті хімічну зброю. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни ISW.

Аналітики зазначили, що за повідомленнями українських офіційних осіб від 21 жовтня, російські сили в п'ятницю, 18 числа, стратили двох беззбройних солдатів ЗСУ поблизу населеного пункту Селидове Донецької області. Окупанти розстріляли військовополонених, коли вони були пов'язані.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини