Головна Новини Суспільство Війна з Росією Поляки хочуть захистити свій кордон від російських ракет: на який крок згідні піти
commentss НОВИНИ Всі новини

Поляки хочуть захистити свій кордон від російських ракет: на який крок згідні піти

Громадяни Польщі не підтримують введення військ НАТО в Україну. Однак вважають необхідним посилити захист свого кордону від російських ракет та дронів.

1 квітня 2024, 09:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Більшість поляків не підтримує введення військ НАТО або Польщі на територію України. Проте, поляки підтримують ідею встановлення спільної з Україною та НАТО системою протиповітряної оборони на кордоні. 

Поляки хочуть захистити свій кордон від російських ракет: на який крок згідні піти

Польский військовий. Фото з відкритих джерел

Згідно з опитуванням IBRiS 74,8% поляків проти відправлення своїх військ, або військ НАТО в Україну. З підтримкою такої ініціативи погодились 10,2% респондентів, а ще 15% не мали чіткої думки щодо цього питання.

Попри відсутність загальної підтримки прямої участі у війні, більшість поляків вважає необхідним почати переговори між Україною, Польщею та НАТО щодо створення системи захисту на кордоні. Така система протиповітряної оборони мала б на меті збивати російські ракети та безпілотники, які прямуватимуть в бік Польщі. 

Таку ініціативу підтримує 69,3% поляків. Проти спільної системи ППО на кордоні між Україною та Польщею виступили 17,6% поляків.

Нагадаємо, що можливість ведення військ НАТО в Україну озвучив президент Франції Еммануель Макрон. За його словами, така ситуація може статись у майбутньому. На ці заяви відреагували країни НАТО, більшість з яких заперечили про ідею відправки військ в Україну, однак Канада, Польща, Естонія, Нідерланди та кілька інших країн позитивно відгукнулись на цю ініціативу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що серед громадян Польщі збільшилась підтримка введення військ НАТО в Україну. Ймовірно, це пов'язано з ефектом заяв Макрона.

Також "Коментарі" писали про ще одну країну, яка готова ввести свої війська в Україну у майбутньому. Цей новий член НАТО має спільний кордон з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини