Головна Новини Суспільство Війна з Росією Польща з Німеччиною зробили інтригуючу заяву: що може змінитися у війні для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща з Німеччиною зробили інтригуючу заяву: що може змінитися у війні для України

Захід повинен врахувати, що Північна Корея може надати Росії мільйон снарядів тільки за один тиждень

21 березня 2024, 07:00 comments2817
Поділіться публікацією:

Ситуація поки що не змінюється і Україна, як і раніше поступається окупантам по кількості боєприпасів. Саме тому перші особи країни просять партнерів пришвидшитися з поставками снарядів та техніки, які конче необхідні українському війську. Про що говорить ситуація і, коли вона може змінитися? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, вивчивши думки експертів.

Польща з Німеччиною зробили інтригуючу заяву: що може змінитися у війні для України

Снаряди. Фото: із відкритих джерел

Заяви Польщі з Німеччиною інтригують

Військовий експерт Defence Express Іван Киричевський в ефірі телеканалу “Еспресо” зазначив, що варто звернути особливу увагу на те, що Польща з Німеччиною заявляють про бронетанкову коаліцію для України.

“Після “Рамштайну” нам обіцяють багато артилерійських снарядів. Німеччина вже десь знайшла снаряди 122-мм калібру до гаубиці Д-30 та САУ “Гвоздика”. І це добре, що Німеччина знаходить не лише натовські снаряди, а й радянські. Фінляндія нам пообіцяла передати певну кількість десантних катерів. Неочікувані союзники готові в нас інвестувати, наприклад, Бельгія, яка дає нам 300 бронемашин. Є проблема в тому, що “Рамштайн” до цього часу тримався на тому, що США були основними провайдерами, але в такій ситуації підкладають свиню”, – зауважив Киричевський.

За словами військового експерта, після “Рамштайну” будуть закладені насправді потужні рішення щодо нашої підтримки.

“Тобто найголовніша інтрига – це не “Рамштайн”, а те, що Польща з Німеччиною заявляють про бронетанкову коаліцію для України, про яку оголосять 26 березня. Тобто найцікавіше насправді на нас чекає за тиждень”, – наголосив Киричевський.

Ситуація із озброєнням боєприпасів в України зараз критична

Військовий експерт Андрій Крамаров в інтерв'ю "OBOZ.UA" повідомив, що окупанти мають суттєву перевагу над українською армією у снарядах.

"Нам кажуть про те, що країни НАТО уклали угоду про постачання Україні 200 тисяч снарядів на рік. А Північна Корея може надати Росії мільйон снарядів за один тиждень. Просто взяти і переслати. Ми розуміємо, що це абсолютний дисбаланс. Українська дипломатія зараз має пояснювати нашим партнерам: хлопці, ви вважаєте, що ви молодці і ви робите прорив, якщо поставите 200 тисяч снарядів. Але мова взагалі не про це. Мова має йти про мільйони снарядів, про масштабування, про розгортання виробництва. В іншому випадку ми просто програємо цю війну", — зазначив він.

Крамаров наголосив, що цей дисбаланс не можна компенсувати FPV-дронами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — до чого може призвести відправка французьких військ в Україну: про що говорить реакція Кремля.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини