Головна Новини Суспільство Війна з Росією До чого може призвести відправка французьких військ в Україну: про що говорить реакція Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

До чого може призвести відправка французьких військ в Україну: про що говорить реакція Кремля

Як варіант, французький військовий контингент можуть розмістити на українсько-білоруському кордоні

20 березня 2024, 14:28
Поділіться публікацією:

Директор зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін запевняє, що Франція нібито реально готує свій військовий контингент для відправки в Україну. У Міноборони Франції зазначили, що, якщо це рішення офіційно буде ухвалено, французьких військових, ймовірно, розмістять уздовж Дніпра (на правому березі) та біля українсько-білоруського кордону. А начальник штабу Армії Франції генерал П'єр Шиль підкреслив, що армія цієї країни готується до важких боїв, щоб забезпечити безпеку не лише своїм громадянам, а й союзникам. У свою чергу колишній міністр оборони Великобританії Бен Уоллес не виключив, що британські війська можуть вирушити в Україну, щоб протистояти Росії. Експерти проаналізували подібні заяви спеціально для порталу "Коментарі".

До чого може призвести відправка французьких військ в Україну: про що говорить реакція Кремля

Відправка французьких військ до України. Фото з відкритих джерел

Відправка в Україну військового контингенту Франції – це лише питання часу

Голова Центру дослідження соціальних перспектив Донбасу, екс-член української делегації у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання конфлікту на Донбасі Сергій Гармаш розмірковує так:

"Французи, справді, дедалі більше й відкритіше говорять про ймовірність направлення в Україну свого військового контингенту. Я вважаю, що це лише питання часу. Але це не означатиме участі НАТО у збройному конфлікті з РФ, якщо такий контингент, наприклад, розмістять на українсько-білоруському кордоні. Проте такий хід дозволить вивільнити значні військові ресурси України, які ми змушені тримати на тій території, враховуючи васальне становище Мінська перед Москвою".

На даному етапі, пояснює експерт, це був би ідеальний варіант участі західних військових у нашій обороні. Навіть для Білорусі, вважає він, такий поворот стане вигідним, оскільки мінімізує можливості тиску Кремля на Мінськ для того, щоб Білорусь вступила в конфлікт з Україною. А путінський режим цього, безперечно, хотів і хоче.

"Ну, а своєрідний миротворчий контингент на українсько-білоруському кордоні здатний продовжити (забезпечити) мир на цій території, а також вивільнити сили та засоби ЗСУ, які ми можемо відправити на гарячі ділянки фронту", – підсумовує Сергій Гармаш.

У Кремлі – не просто стурбованість, а дике роздратування

На думку екс-дипломата, політичного експерта, замкомандира роти добровольчого формування Бориспільської місцевої територіальної громади №1 Вадима Трюхана, заяви Наришкіна свідчать про те, що в Кремлі серйозна зміна позиції Франції щодо війни РФ проти України викликала не просто занепокоєння, а дике роздратування. І путінський режим намагається якось намалювати можливі наслідки можливого переправлення військових контингентів окремих країн-членів НАТО в Україну.

"Лякають, що ті стануть "законними цілями" і так далі, – уточнює експерт. – При цьому важливо розуміти, що ці погрози залишаться просто погрозами. Усі "червоні лінії", які раніше малював Путін, давно пройдені Заходом. І в ракурсі постачання Україні нових озброєнь і боєприпасів, і щодо танків, і (чекаємо-чекаємо) літаків, і багато чого іншого".

Те, що Франція саме так реагує на чергові кремлівські ультиматуми (посилює у відповідь свою позицію) можна лише вітати, упевнений Вадим Трюхан.

"Макрон наголошує, що його слова про ймовірне відправлення військових до України – не просто слова. Що йде практична підготовка для цих дій. І це для нас, безперечно, серйозний позитив, – вважає екс-дипломат. – Якась новела в дискурсі – як ще НАТО та ЄС можуть (мають) допомагати Україні вистояти перед російською агресією. Сподіваємося, що побачимо практичну реалізацію".

Читайте також на порталі "Коментарі" — звідки взялася ідея Макрона про перемир'я: якої помилки не може допустити Захід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини